Реклама / Ads
0| 5312 |05.07.2016 НОВИНИ

Общинар с 2,63 от матура: Не ме е срам, защото ще се науча

.
Айри Мурад
Айри Мурад е общински съветник в Пловдив. 38-годишният политик се прочу с резултатите си от матурите – по български език 2,63, а по философия – 3,13. Въпреки отговорния си пост, оказва се, че Мурад на практика е неграмотен, показа в репортаж БТВ. На въпроса дали не му е неудобно от неграмотността, Мурад отговаря: „Не, защото аз съм упорит човек и ще се науча.”
 
По думите му политиците трябва да не лъжат,  а трябва да са отговорни и образовани. Той прецени за себе си, че отговарял на всички условия. Завършил средно образование – макар и на възраст над 35 години и вечерно, макар да му липсва матурата по български език. Според обяснението му не чел достатъчно за изпита, но наесен щял да го вземе.

За философията казва, че е горд с оценката си, тъй като това бил по-труден предмет.

„Те са много и да кажа един, който е така по-... Един момент само.... Не мога да се сетя”, отговори той на въпроса кой е любимият му философ.

 

Преди да се отдаде на политиката, бил ходжа. „Дърпа ме политиката и затова реших да участвам”, разказва Мурад. 

 

Истинската история на общинския съветник от Реформаторския блок, избран с преференциален вот, най-вече от „Столипиново” обаче е малко по-различна: „Да, от партията на Касим Дал. Той ми е приятел. Вкараха ме в групата на Здравко Димитров и от там бях по преференция... избраха ме с 350 гласа... Кварталът удари рамо, нашите. Имаше малко грешки, защото знаете, че са малко неграмотни... Аз най-вече искам да помагам, защото има много проблеми в „Столипиново”. Обещах, че каквото зависи от мен в „Столипиново”, ще го оправим... Обещавам смело, да”, съобщи още Мурад.

 

За политиката казва: „Ние сме си реформатори. Макар че сме от турска партия... Не турска, ами повече турци сме”, добави той, разбрал, че етническите партии са забранени от закона.  

 

Мурад каза, че е роден в България и е българин с турски произход, но говори турски и се чувства турчин. Каза, че повечето хора в махалата били като него. „Ако сега сме 70 хиляди, след 10 години ще бъдем 80 хиляди, защото много бързо се развиваме”.

 

Съпругата на Айри – Зейнеб е на 28 години и не работи, тъй като Айри е против.

Аргументът: „Защото при нас е така. Искам да е вкъщи, да е като домакиня... Така мислим. Жената е за вкъщи”. Зейнеб каза, че е доволна от живота си. Относно плановете им за почивка – нямало да е море, тъй като не можело да се носят бански. Всъщност Зейнеб покрила главата си едва преди две години. Мурад пък признава, че докъм 12-ата си година е бил християнин. Сега обаче ислямът бил на мода – както в квартала, така и в България, и по света: „Има време, когато носиш само дънки. После хвърляш дънките, носиш рокля. И аз така усещам, че сега е времето на исляма”, направи сравнение между модата на дрехите и модата в религиите той. 

 

Айри Мурад възнамерявал да завърши и висше образование. Съпругата му го вижда като лекар. Двамата заедно планират да имат дете Докато им се роди, ще се кандидатират за приемни родители.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4753 |05.07.2016 Безлов: България е корумпирана, защото е бедна и в ъгъла на Европа . 85| 6562 |26.06.2016 Расате: Бедни сме, защото сме прости . 106| 5450 |26.06.2016 Кадиев: Бедни сме, защото сме мързеливи . 20| 5617 |16.06.2016 Турция спира споразумението за бежанците, защото отказваме общ флот срещу Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads