Реклама / Ads
0| 4617 |06.07.2016 НОВИНИ

Георги Кадиев: Втори високопоставен човек на ГЕРБ е уличен в корупция

.
Георги Кадиев
В офиса на партия „Нормална държава” получихме документи с копие за регистрация на офшорка на Сейшелите с подпис на бившия шеф на АЕЦ „Козлодуй” Димитър Ангелов. Имаше и сигнал за управление на неутронния поток и опит да се вкара украинска фирма, която е с първа сделка с историята й. Това каза депутатът Георги Кадиев по БТВ.
 
Този сюжет е от 2015 година. Много хора са знаели за тази офшорна компания, депутати от ГЕРБ и синдикални лидери. Дадохме тези документи на премиера. На 45-я ден бе взето решение Ангелов да бъде отстранен от поста. Това е чадър над един човек. Това е втори случай след ДАИ, високопоставен член на ГЕРБ да бъде уличен в корупция. Дадох шанс на премиера. Изведнъж, когато изкарах вчера нещата публично, него го уволниха.

Сигналът за Украйна е от 2015 година. Той е получен в ДАНС- Враца. Те правят разследване. Директорът веднага спира обществената поръчка, която е за 37 млн. лв. Корупцията може да ни убие буквално. ДАНС- Враца прекратява разследването, защото е пито платено. Днес го махнаха този директор, а какво се случва с другите под него. Ако бяха тръгнали през 201 г. да се разследва, нещата щяха да са други. Сега човекът си отива, сигурно ще му дадат кутия бонбони или бутилка. Всеки може да си замълчи. Документът за офшорката „Едърбърг” е с подпис на Димитър Ангелов от 30 май 2013 г. . Борисов каза, че ДАНС след няколко дни ще има реализация по този случай. В този документ пише, че Ангелов става изпълнителен директор на въпросната офшорна компания. Питал съм дали е фалшив документа, казаха ми, че не е фалшив. Очаква се реализация. Говорил съм с премиера, с ДАНС, никой не отрича сигналите. Да си директор и да имаш офшорка, на мен тези случайности ми идват много. Дадох шанс на правителството да се справи със сигнала. Те не се справиха. Какъв е шанса-публичност. Имаме и други сигнали за корекционни практики. Два от тях са за столична община. Нека хората да ни изпращат документи. Не приемаме анонимни сигнали.

Димитър Ангелов се включи и каза в своя защита: Никога не съм имал офшорка, нямам фирма, никога не съм имал участие и съсобственост, в която и да е фирма. Не трябва да се говори голословно, а с факти. Всеки ме познава като атомен енергетик. Търгът за обществената поръчка с украинската фирма е стартирала с подготовката на документите през февруари 2014 г., когато не съм бил директор, а пенсионер. Изпълнявал съм решение на старото ръководство. В качеството си на директор съм взел мнението на специалисти, за да ми кажат, че две фирми не могат да подготвят неутронния поток на блока и е много съмнително тези фирми да продължат процедурата. Не мога да припозная подписа си под документа за офшорката. Също не мога да твърдя, че съм бил изпълнителен директор на офшорка. В цялата работа има голяма доза клевета. Утре ще пусна обявление в медиите за договора. Той не каза дали стои неговия подпис под документа като изпълнителен директор на офшорката.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5311 |05.07.2016 Георги Коритаров: ДПС ще подкрепи ляв кандидат за президент . 0| 4340 |02.07.2016 Съдът потвърдил наказанието на втория спящ полицай . 1| 4262 |02.07.2016 Георги Марков: Чужди прокурори не трябва да проверяват нашата прокуратура . 0| 4046 |30.06.2016 Оцелели българи от „Ататюрк”: Живеем втори живот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads