Реклама / Ads
1| 11869 |08.07.2016 НОВИНИ

Октай пред Фрог: В държавата нищо не става без Борисов, от Анкара ще има реакция заради ДОСТ

.
Осман Октай
Още от самото начало бях сигурен, че съдът няма да разреши регистрация на ДОСТ и Лютви Местан. Спомняте си, че и във Фрог нюз казах, че 90 на сто е вероятността това да се случи. Това каза пред медията ни бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.
 
Това убеждение се затвърди в мен, когато съдията, който разглежда документите, постави формални, тълкувателни искания . Всичко това са начини за отхвърляне на регистрацията. Така се случва и ще се случва с всяка сериозна политическа формация, която претендира да отстрани от политическото пространство модела Доган и ДПС. Тази формация е най-успешният проект на службите. Всеки дръзнал да й се противопостави, бива изтласкан или унищожен. Така се случи и с нас основателите на ДПС през 2003 година.

Над 300 политически партии са регистрирани до този момент без каквито и да е проблеми. Само при ДОСТ се намериха причини да не бъде регистрирана. Това е прецедент. Така е, защото другите формации не са били заплаха за ДПС и Доган. Лютви Местан допусна сериозна стратегическа грешка. Твърде шумно и провокативно обяви създаването на ДОСТ. Това стана с подкрепа на Турция. С демонстрациите допълнително изостри нещата заради заплахата, че се създава нещо сериозно, от което може модела Доган да пострада. Зад този модел стои цялата държава. Не случайно в закона за НСО при сегашното управление приеха как да охраняват един цивилен гражданин. Заради Ахмед Доган направиха закон, с който се създадоха условия, за да може службите да го пазят.

Той управлява управляващите и чрез него се контролира всяка власт на всички нива. За това ДОСТ нямаше шанс още при старта на проекта. Мотивите на съдията са, че наименованието на партията било турско и учредителите й били с турски имена. А при ДПС как е?!

Когато основателите на ДПС се отделихме и регистрирахме нашата партия през 2003 година, цялата съдебна процедура я преминахме в пълна тишина. Умишлено не правихме демонстрации и никой не разбра как на края на юли месец получихме въпросната регистрация. Когато, обаче започнахме да организираме големи мероприятия в страната и внесохме документи в ЦИК за участие в избори, ни смазаха с всички структури на държавата. Наистина ни смазаха. За това има документи. До 2001 година никога ДПС не беше получавало гласове от Турция, 1000-1500 гласа максимум. Откакто Ердоган дойде на власт, ДПС започна да получава от 45 000 до 90 000 гласа. Тогава тези, които употребяваха модела Доган и ДПС нямаха нищо против и си затваряха очите, въпреки реакцията на обществото. Сега, когато Ердоган обърна гръб на модела Доган и застанаха зад Лютви Местан и ДОСТ, най-много са уплашени консуматорите на власт, задкулисието, модела КОЙ и Доган.

Не случайно в момента, когато Местан заяви намерение да създаде нова политическа формация, излязоха всички пиари на Доган, начело с Димитър Иванов-Гестапото и в един глас наредиха на съда, че тази партия не трябва да се регистрира. Какво се случи? Наскоро вие цитирахте едно изследване на Институт за стратегически изследвания в Москва, според което ДПС е пропутинска партия, заедно с БСП, АБВ и „Атака“. Сега крилото на Путин със своите лостове за влияние принудиха съда да отхвърли регистрацията. Притеснявам се много за реакцията от Турция. Тя няма да е показна, уверявам ви.

Много ми се иска да не плащаме, ние българските граждани, цената на това напрежение. По време на Рамазан Байрям, Лютви Местан беше в Пловдив с турския посланик на молитвата. Тази демонстрация не е случайна. Винаги съм казвал, че у нас Анкара и Москва провокират напрежение сред мюсюлманите. Сега е видно, че ДПС е проруското крило и не допуска да се развие другият проект. Мисля, че както за ДПС, така и за България ще има последици от отказа за регистрация. Помните, когато премиерът Бойко Борисов се оплака, че са му досаждали Ердоган и Давутоглу по телефона. Това стана, когато Доган изхвърли Лютви Местан. Да сте разбрали сега някой от споменатите да му се обажда?!

 В тази държава нищо не се решава без Бойко Борисов, дори в съда. Този факт се знае и в дипломацията. Днес Бойко Борисов е получил още по-голям натиск. Това ще е за сметка на бизнеса и на българските граждани. Библиотекарският институт, начело с разни Гестаповци, Йовчевци и т. н., поставиха в сложна ситуация България и гражданите, обслужвайки Москва и Примаков. Това ще има последствия както за нас, така и за ДПС и за властта. Не съм защитник на ДОСТ. Просто се надявах, че ако тази партия се появи на политическата сцена, тя и ДПС взаимно ще се унищожат. Едва тогава българските мюсюлмани биха могли да се чувстват свободни.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4447 |08.07.2016 НС предотвратява „вечните“ концесии със закон . 1| 4881 |07.07.2016 Рашидов: Реагирах емоционално към водещия на предаването по БНТ . 0| 4111 |07.07.2016 Протестиращи пред НХГ искат оставката на Вежди Рашидов . 0| 4375 |06.07.2016 Минаваш два изпита преди да станеш чантаджия, решиха депутатите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads