Реклама / Ads
0| 9329 |10.07.2016 НОВИНИ

Цв.Цветанов овладява новата структура за борба с корупцията

.
Цветанов все по-често действа зад гърба на Борисов
Пламен Георгиев, шеф на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ), ще е шефът на новата структура за борба с корупцията, предлагана от вице-премиера Меглена Кунева. Новината разпространявал самият Георгиев, който се хвалел пред приятели и колеги, че новият пост е отреден именно за него.
 
Новата длъжност му гарантирал лично вторият човек в ГЕРБ и шеф на Парламентарната комисия по вътрешен ред Цветан Цветанов. През последните месеци шефът на КОНПИ демонстрира странна активност, заявявайки, че ръководената от него комисия е осигурила на държавата и народа милиарди от своята дейност. Всъщност тези изявления са ПР и нещо като предизборна кампания, категорични са магистрати, запознати с шеметната кариера на Георгиев.

 

Като зам.-министър в екипа на Диана Ковачева, Пламен Георгиев отговаря за съдебната охрана и затворите. Георгиев е работил по делото за източването на "Алфа Банк", делото срещу кмета на Кърджали Хасан Азис (за "Водното огледало"), където се проваля, както и част от делата срещу "Софийски имоти", които засега завършват с оправдателни присъди, което е провал за прокуратурата.

Името на Пламен Георгиев обаче нашумя най-вече покрай скандала с подслушването на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов. Разговорите му с министъра на финансите Симеон Дянков, неговият заместник Владислав Горанов и тогавашния зам.-директор на Агенция"Митници" - Антоний Странджев изтекоха в медиите.
От публикуваните телефонни разговори между тях ставаше ясно, че е имало вмешателство в проверките, които митничарите са правили в пивоварна на покойния вече бизнесмен Михаил Михов-Мишо Бирата. Именно Пламен Георгиев беше поискал разрешение за подслушването на Ваньо Танов, във връзка с разследване срещу него. Още тогава беше ясно, че сигналът станал причина за "слушането" на Танов има по-скоро оперативен характер, а делото срещу него е образувано с цел той да бъде "контролиран".
По време на проверките след скандала стана ясно, че разговорите на директора на митниците са били слушани от трима служители на ДАНС, които е трябвало да изготвят съобщения за чутото до прокурор Пламен Георгиев. Разговорите около Мишо Бирата обаче не са му били докладвани. Впоследствие всички записи са били унищожени.
Събитията се случваха в контекста на публичния конфликт между Ваньо Танов и вътрешния министър Цветан Цветанов. След скандала разследването по странен начин бе прехвърлено в Хасковската окръжна прокуратура.

Магистрати твърдят, че именно заради тази услуга на Цветанов Пламен Георгиев пък получава наградата на името на италианския съдия Фалконе. Говори се, че имнно Цветан Цветанов като вътрешен министър е помогнал Георгиев да бъде награден.

В последно време зачестяват случаите на задкулисни интриги и назначения зад гърба на премиера Бойко Борисов. Кръгът около Цветан Цветанов демонстрира все повече власт и опитва да овладее възлови позиции във властта, чрез които може да се упражнява политически натиск и да се преследват опоненти.

 

ВАЖНО! Очаквайте нови разкрития за домогванията на кръга „Цветанов” към властта

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3970 |04.07.2016 Новата седмица носи по-ниски температури . 0| 4447 |30.06.2016 ЧЕЗ с извънреден отчет на електромерите заради новата цена на електроенергията . 0| 4658 |30.06.2016 Очаквайте скоро новата серия с хиалуронова киселина на REFAN . 0| 5068 |27.06.2016 ЧЕЗ извършва отчет на електромерите заради новата цена на тока

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads