Реклама / Ads
1| 6302 |10.07.2016 МИСТЕРИИ

Скандал: Румен Петков лобирал за арестувани полицейски шефове

.
Вероятно Румен Петков ме критикува, защото е засегнат заради негов близък, срещу когото беше приложено дисциплинарно производство. Той лобираше за него, обаждал ми се е поне 10 пъти. Но имаше нарушение и този служител беше дисциплинарно уволнен. Това каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова в предаването на Би Ти Ви „Тази неделя“.
 
В събота в същото предаване Петков отправи критики към министър Бъчварова, че не мотивира служителите си.

Румен Петков поиска право на отговор минути след като Бъчварова напусна студиото. Той разказа, че не лобирал за определен служител, а се е застъпил за уволнени служители след акция срещу корупцията в полицейските управления на Първомай и Асеновград. След шумна операция и обвинения в злоупотреби всички служители на двете РПУ-та бяха възстановени на работа с изключение на шефа на дирекцията в Асеновград. Петков казал на Бъчварова да не си играе с човешки съдби. Това не е лобиране, аз съм се застъпил за истината, тези служители се нуждаеха от защита, те бяха невинни, заяви Румен Петков.

Министър Румяна Бъчварова коментира и факта, че дъщеря й – журналистката от „Дневник“ Лора Филева, иска оставката на Вежди Рашидов.

Дъщеря ми е зрял човек и има право на своето мнение, моята позиция не ангажира нейната, не трябва да се спекулира. Моето семейство не е част от правителството, каза Бъчварова. Тя изрази и личното си мнение по повод атаките към министъра на културата: „Аз съм от правителството и никога няма да кажа, че един от моите колеги трябва да подаде оставка. Министър Рашидов се извини. Всеки може да допусне грешка, добави тя.

Има 30 процента по-малко бежанци, които опитват да влязат в България в момента – заради задържането им в Турция и заради оградата на границата ни. Всички знаят, че през България е много трудно да се мине, коментира още министър Бъчварова. Тя обясни, че Турция не спазва споразумението за реадмисия и не приема обратно мигрантите заради преговорите за визова либерализация с ЕС.

„За радост потокът не е голям, но може да се промени във всеки момент“, добави Бъчварова. Тя подчерта, че работи много добре с турските си колеги.

За пореден път вътрешната министърка обяви, че няма пряка заплаха от тероризъм за България. Но не можем да изключим възможността от такава. Прилагаме допълнителни мерки, които могат да се видят, добави тя. Бъчварова гарантира, че като министър никога няма да позволи по силата на новия закон за противодействия на тероризма да бъдат нарушени граждански права.

Законът за тероризма не ограничава правата на хората, самият терор го прави. Разбирам страховете, но ние няма да допуснем злоупотреба с мерките, включени в закона. Ограничаването на някои от правата е част от тези мерки, у нас те са доста по-меки, отколкото във Франция например, където е разрешено задържане до 30 дни без прокурорска заповед, у нас остава 72 часа, подчерта Бъчварова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4294 |25.06.2016 Двама арестувани при антитерористични акции в Белгия . 26| 4855 |23.06.2016 Т. Петкова: Вече плащаме дневна лихва на Росатом . 17| 6117 |17.06.2016 Гамизов: Р. Петков да каже защо не харесва българите!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads