Реклама / Ads
0| 3984 |10.07.2016 НОВИНИ

ПЕС предлага световна конференция по миграцията под егидата на ООН

.
„Имаме нужда от сигурни правни възможности и ефективни политики за интеграция на лицата, получили убежище, в съответствие с нашите принципи. Сигурните правни възможности са необходими, за да спасяваме животи. Но на първо място ние трябва да имаме истинска европейска система за убежище с правилно управление на европейската външна граница. Това е най-добрият начин за запазване на Шенген срещу враждебната ксенофобска реакция на националисти и популисти.“, заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев по време на конференция „Бежанци: нашите прогресивни отговори” в Париж.
 
Организираната от ПЕС и Френската социалистическа партия конференция събира знакови участници от политически организации и неправителствени организации от Европа, Близкия изток и Северна Африка, сред които  Женевиев Каригос – говорител на Амнести Интернешънъл, Ралф Грюнер – представител на Върховния комисариат за бежанците във Франция, д-р Газван Ади, представител на Сирийската социалдемократическа партия, Хайдар Катун от Платформа на жените от Близкия Изток и Северна Африка, и др.

„Трябва да признаем, че Дъблинските регламенти  се провалиха, а ние се стремим към по-добро. Нуждаем се от хармонизирана Общата европейска система за убежище, но преди всичко, имаме нужда от повече солидарност и дълбока промяна в говоренето за миграцията“, добави Станишев.

През месец юни, Върховният комисар на ООН за бежанците съобщи, че броят на хората, принудително изселени поради конфликти и преследване са се увеличили с над 65 милиона в края на 2015 г., в сравнение с под 60 милиона в края на 2014 г. В тази връзка, Партията на европейските социалисти предлага регулярно провеждане на световни конференции по проблемите на миграцията  под егидата на ООН.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4294 |06.07.2016 Детски онколог и хематолог от световна величина гостува у нас, консултира безплатно деца с рак . 9| 4199 |13.06.2016 Захариева предлага на МС отхвърления проект на Закона за съдебната власт . 7| 4520 |04.06.2016 Момчил Неков: С предлаганите промени в областта на образованието вървим към пропастта . 1| 4028 |03.06.2016 Световна фирма се бори за концесия на общинските колела

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads