Реклама / Ads
0| 4913 |10.07.2016 НОВИНИ

Нов терен за детско-юношеската школа на „Локомотив София 1929“

.
Източник: Премиерът Борисов на откриването на новия терен
Премиерът Бойко Борисов и областният управител на София град - Веселин Пенев присъстваха на официалното откриване на новопостроения футболен терен и прилежащата към него инфраструктура на стадион „Локомотив“ в София.
 

Обновеният терен и прилежащата инфраструктура са реализирани по идея и стратегия на Ивайло Паргов - изп. директор на Детска Футболна Академия „Надежда“, с финансовото дарение на Актавис ЕАД, в партньорство на  ОСК „Локомотив“ София и ФК „Локомотив София 1929“.
Основната цел на проекта, който стартира през ноември 2015 г. е  създаване на подходящи условия и подпомагане на дейностите, които ще мотивират децата и юношите на ФК „Локомотив София 1929“да тренират по-усилено, да бъдат мотивирани за спорт, здрави, амбициозни.
Освен обновяване на терена и инфраструктурата, дарението на Актавис  осигурява пълна спортна екипировка на всички деца от детско-юношеската школа на ФК „Локомотив София 1929“, финансово обезпечение на треньорите и участие на представителен отбор на световното първенство по футбол за деца и юноши „Готя Къп“, което се провежда ежегодно в Швеция.
„Горд и щастлив съм, че предоставяме на децата на „Локомотив“ София подходящи условия за техните пълноценни тренировки. Актавис е най-голямата фармацевтична компания в България и сред световните лидери в нашата индустрия. За нас най-важно е здравето на хората, от изключително значение за нас като социално-отговорна компания е здравето на младите хора. Спортът е единственият начин децата ни да растат здрави, да бъдат далече от негативните изкушения на съвременния свят и да възпитават в себе си всички важни житейски качества, на които само спортът може да ги научи. Убеден съм, че с този проект младите хора на България ще растат здрави, амбицирани, търсещи победа и спортна реализация “, споделя г-н Питър Бергуист, вицепрезидент на Актавис за Югоизточна Европа.
Ивайло Паргов, изпълнителен директор на ДФА „Надежда“ коментира:
„Изключително съм щастлив и сърдечно благодаря на Актавис, че одобри предложения от мен проект и новият терен вече е факт. Сърдечно благодаря и на Иван Василев за неговата готовност, огромно желание и помощ за реализацията. Твърдо вярвам, че това е успешният модел за възраждане и развитие на детско-юношеския футбол в България - отлично разработена концепция, която успешно да бъде защитена пред бизнеса и отличен партньор, който да вярва и помага в бъдещия успех. Ние имаме всичко това и се надявам, че ще бъдем само един от примерите за отлично сътрудничество между футболните професионалисти, отговорния бизнес и спортните клубове у нас. Ще положим всички усилия детско-юношеската школа на ФК „Локомотив София“ да бъде възродена и да се радва на много момчета и много успехи на терените“.
Иван Василев, президент на ФК „Локомотив София 1929“ споделя:
„Сърдечно благодаря на Ивайло Паргов и Актавис за реализирането на този проект. Заедно вече можем да предложим на нашата детско-юношеска школа отличен терен, подходящи съблекални, възможности за ползотворни тренировки и участия в неофициалното световно първенство по футбол „Готя къп“, което е едно безценно преживяване и опит. Разполагаме с отлични  професионални и амбицирани треньори, които ще вложат своите знания и умения в ежедневната работа с децата. Благодарение на това наше успешно партньорство се надявам следващите български футболни звезди на България да бъдат от нашата школа. Продължаваме напред“.
На 17 юли 2016 г. представителен отбор на детско-юношеската школа на ФК „Локомотив София 1929“ заминава за участие в световното първенство по футбол за деца и младежи „Готя Къп“. Момчетата ще имат честта да представят България по време на церемонията по официалното откриване на турнира.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4519 |09.07.2016 Стилян Петров се завърна на терена . 3| 6989 |17.05.2016 В. Тодоров за Фрог: Кметът на Лозенец със скандално споразумение за паркинг в терен за парк . 0| 4656 |26.04.2016 Стилиян се завръща на терена! . 0| 4824 |30.03.2016 Т. Безлов: „Булгартабак” е разположен на скъп терен, целта е да се строи там

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads