Реклама / Ads
0| 4758 |12.07.2016 НОВИНИ

Ненчев: На гърба си усещам хибридната война всеки ден

.
Николай Ненчев
Дума да не става, политиката е една и съща, тя е миролюбива и координирана, заяви по БТВ министърът на отбраната Николай Ненчев по темата дали има две външни политики на страната. В НАТО няма изненади, всяко решение се взима въз основа на много задълбочени анализи, понякога това отнема месеци и е слабост.
 
Медиите обаче дезинформирали обществото, а политиката никога не била разнопосочна, смята Ненчев. Не сме поемали никакви ангажименти с Д. Митов, премиерът е бил в течение на всяка позиция, увери той. Това е невъзможно, особено когато се касае за приоритети в сферата на националната сигурност.

Чувстваме се застрашени, затова предприемаме конкретни действия. Има тероризъм и трябва да успокоим гражданите си.

Русия трябва да спазва международното право, каза Ненчев и посочи, че всеки ден усещал хибридната война на гърба си. НАТО обаче призовава към сдържаност и спазване на международното право, посочи той. Дезинформацията е част от хибридната война, има и институции и медии, които целят да създават объркване, каза Ненчев, но увери, че НАТО не търси врагове, а съюзници и приятели.

Вероятно ще има засилено присъствие на съюзници от Алианса в акваторията на Черно море. Не е Черноморски флот! Това са ясно дефинирани мероприятия още от предишната година. Ние говорим за свободно придвижване, ще го гарантираме. Това присъствие ще се дискутира да е под егидата на НАТО, а не на съседите.

Втора морска натовска група беше предислоцирана заради бежанците от Средиземно в Егейско море и резулатите са безупречни, каза още той. Трябва да следим този процес, изучавайки го добре. Ако този трафик се пренасочи към Черно море, трябва да сме подготвени, предупреди Ненчев.

Всяка дискусия за националната сигурност е сериозна. Може да поканя г-н Каракачанов да разговаряме за връщане на казармата, но аз няма да подкрепя подобна инициатива, каза той.

Има време за обсъждане на кандидатури за президент, в неделя от БЗНС ще излезем с конкретни предложения, всички имат това право, заключи Ненчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4184 |07.07.2016 Ненчев: Военната професия губи своята привлекателност . 0| 5145 |05.07.2016 Ненчев: Въоръжените сили ще участват в антитерористични акции . 11| 4389 |23.06.2016 Ненчев: Румъния искала ”група”, а не ”флотилия” в Черно море . 3| 4461 |19.06.2016 Цвети преди инцидента: Усещам, че с края идва ново начало

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads