Реклама / Ads
0| 7477 |12.07.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: Шеф в Криминална полиция излезе чист от скандал с международен привкус

.
Високопоставен началник от Криминална полиция излезе чист от вътрешна проверка. Става дума за скандал между него и подчинената му, докато двамата били на международен полицейски форум, научи Фрог нюз.
 

Инцидентът беше старателно прикрит и медията ни единствена писа за него през май т. г. Високопоставеният началник прави скандал по време на международна конференция в началото на април 2016 г. в Унгария. Резилът станал пред представителите на 12-те страни-членки на ЕС. Въпросният началник нападнал и заплашил служител на сектор „Международно сътрудничество” в Главна дирекция „Национална полиция”. Твърди се, че само намесата на участниците в събитието предотвратила по-голяма разправия.

 

Потърпевшият служител от полицията подал оплакване, а директорът на ГДНП Христо Терзийски  наредил проверка по случая. Тя обаче е била само формална, защото въпросният шеф е приближен до Терзийски и е негово лично протеже, твърдят оперативни работници. С проверката е натоварена зам.-директорката на ГДНП Блародна Макева, за която се твърди, че каквото й се спусне отгоре, това прави. Резултатът не учудва никого-разяреният началник е невинен, а служителят подал сигнала е със занижена оценка за работата си за първото полугодие на тази година.

Както Фрог писа атмосферата в Националната полиция е меко казано нетърпима.
Полицаите се оплакват, че началниците ежедневно наричали подчинените си с обидни реплики от рода на „ некадърник” и „олигофрен” и това създавало непоносима среда. Обидите до толкова ги демотивирали, че болшинството започнали да си вършат работата през пръсти. Ченгета разказват, че дама от ръководния екип пък се сдобила със скъпарски мерцедес, след като оказала „нужното съдействие” на известен петролен бос. Освен това била засечена от колеги да осъществява сърдечни контакти с бос от подземния свят. Твърди се, че тя дори му помогнала да излезе чист от поредното разследване, което се водело срещу него. Ченгето в пола до толкова се увлякла от флирта си, че дори поставила условие на бандита да се разведе. Той това и чакал. Бесен от изнудването демонстративно една вечер крими героят я изхвърлил от луксозния си автомобил насред центъра на София.

 

Сред ръководните кадри в дирекцията преобладават хора на модела КОЙ и приближени на бившия главен секретар на МВР по времето на правителството на Орешарски Светлозар Лазаров. Твърди се, че в момента поръчките на мафиотския политико-олигархичен модел КОЙ минавали изцяло през икономическа полиция. Там се събирали данни не само за бизнес опонентите му, но и се скалъпвали схеми как да се ударят, категорични са източниците ни.

 

Твърде голямо любопитство има и към работата на сектора, призван да се бори с корупцията в държавната администрация. Странно е, че до този момент не е съобщено за нито един ударен корумпиран чиновник. Ченгета признават, че не малко хора от въпросното звено са със съмнителна репутация, развиват паралелен бизнес през свои близки и отдавна са пристанали на КОЙ. Наскоро дори главният прокурор Сотир Цацаров  смъмри работата им, като каза, че по линия на корупцията няма нито едно оперативно дело. Това означава, че тотална мистерия е обвила ежедневието на въпросните ченгета и никой не се интересува какъв е резултатът от това, че ежемесечно взимат заплати.

Фрогнюз съобщи как полицейски шефове получават допълнително пари напълно законно, като хем се водят пенсионери с максимална пенсия, хем получават и заплати като началници в МВР. Сред „печелившите” са се наредили шефът на полицията Христо Терзийски и шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов, твърдят запознати.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 9667 |12.07.2016 Адв. Волева за Фрог: Нямаме държавници, а случайници . 3| 10532 |12.07.2016 Само във Фрог: Хр. Бисеров ще става преподавател в Библиотекарския при ченгетата . 2| 9949 |11.07.2016 Коритаров пред Фрог: Нацистка Германия по-правова ли е от днешна България? . 0| 6184 |11.07.2016 Адв. Марковски пред Фрог: Съдът насърчава депутатите да обиждат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads