Реклама / Ads
0| 4290 |12.07.2016 НОВИНИ

Дончева и БСП: Президентът да е евроатлантик, но гъвкав към Русия

.
Татяна Дончева
”Движение 21” и БСП декларирахме, че евентуалният ни общ кандидат за президент ще остане лоялен член на НАТО и ЕС, но и гъвкав с позицията към Русия, каза лидерът на ”Движение 21” Татяна Дончева след срещата между БСП и ”Движение 21”, цитирана от Фокус. Тя заяви, че с БСП не са водили разговори за имена. „Това е първи разговор, който обхвана повече профила, на който трябва да отговаря кандидатът и изискванията към него“, заяви Дончева.
 
По думите ѝ политическият модел на прехода в резултат на еволюцията си има сегашната "мутренско-олигархична сплав", който не е само и единствено изчерпан от сегашните управляващи. Свалянето на ГЕРБ било дългосрочна задача, защото ГЕРБ и моделът, олицетворяван от партията според нея не може да бъде сринат с един замах. "Това ще изисква борба няколко години и тази борба не може да бъде водена от мними, бутафорни и декоративни фигури. С това трябва бъдат ангажирани истински политици с дух и сърце, които знаят, че влизат в ада“, заяви Дончева.

„Кога ще говорим за имена, дали имената на лидерите трябва да бъдат включвани в сметките, дали представителите на различните политически сили могат да ги преглътнат или не -това все още е открит въпрос. Разбира се, едните ще казват: „Кои са "Движение 21", колко процента имат те?“, на което другите казват: „Да, но лидерът на Движението е втори по рейтинг, така че бъдете добри да се съобразите с този факт“, заяви Дончева. „Дали БСП, неговите членове и симпатизанти ще дадат превес на второто или на първото, това е тяхно право, но ние сме казали, че няма да се обидим и ако преговорите завършат с неуспех“, добави тя и заяви, че няма да прекъснат сътрудничеството по важни въпроси.

„Няма как победа да се постигне от отбор със слаби и декоративни състезатели“, заяви Дончева. Тя уточни, че и БСП и "Движение 21" са декларирали, че България и общата кандидатура за президент ще остане лоялен член на НАТО и ЕС. „Позицията към Русия - очевидно се налага държавният глава да бъде много по-гъвкав от сегашния, но аз мисля, че ако той е умен човек, с характер и чувство за стратегическо мислене, той би трябвало да намери верните решения за много сложни ситуации, които бъдещето ще му предоставя“, заяви Дончева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4529 |08.07.2016 Президентът на ПЕС: Не използвайте българите и румънците за разменна монета! . 0| 4529 |05.07.2016 Даниела Дончева е новият шеф на Софийския апелативен съд . 1| 5474 |04.07.2016 Президентът: Стана недопустимото-едни и същи ползват обществен ресурс . 0| 5557 |28.06.2016 Р. Коларова: Президентът не предрече война, но губим пазари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads