Реклама / Ads
1| 6243 |13.07.2016 НОВИНИ

Дьо Кабан: Кой има съмнения, че Пеевски е олигарх?

.
Ксавие Лапер дьо Кабан
България става все по-европейска страна. Не съм единственият човек, който е използвал думата ”олигарси” в България, тази дума всеки ден се чете във вестниците и това съществува във вашата страна, вие го забелязахте и отбелязахте. Каквото съм казал аз, не е ново за никого, заяви по БТВ посланикът на Франция Ксавие дьо Кабан, чийто мандат у нас приключва.
 
На въпрос олигарх ли е Делян Пеевски, дьо Кабан заяви: "Ами, да, разбира се, кой има съмнение в това. Това е човек, не само депутат, 33 -годишен, който контролира, фирми, вестници, без опит, а щеше да оглави ДАНС. Заради това вие ходихте на протести. Как може службите на моята държава и на ЕС да имат доверие на такъв човек и да обменят информация с него", попита дьо Кабан.

Когато България се присъедини към ЕС, тя се съгласи още да е под контрол, защото по онова време ЕК и другите страни мислеха, че правовата държава в България не е достатъчно силна и се съмняваха във волята на политиците тук да се борят с корупцията и сивия сектор. Затова се реши да има този механизъм за контрол, всяка година има доклад. От 10 години очакваме напредъци в тази област. ЕК казва, че има съвсем малко, или няма. Ние очакваме, защото България ни е обещала преди 10 години да има напредъци. ЕС не е нещо само за парите, за свободата и за движението, заяви дьо Кабан.

Според мен има малко напредъци - изменение в Конституцията, лека-полека нещата се подобряват, но има хора, които са против тези промени. Ще видим в края на лятото дали законопроектите на г-жа Кунева и г-жа Захариева ще се приемат. Но ние очакваме работеща правова държава, което България ни е обещала преди 10 години, подчерта той.

В края на септември изтича мандатът ми тук, следващият ще е някъде в Африка, където имаме традиционно добри връзки, каза накрая дьо Кабан.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5340 |30.06.2016 Ноев: Възмутително е НСО да пази Пеевски, а не народа . 5| 11433 |27.06.2016 Пеевски заповядал ЦСКА да е на Божков, Боби се крие във Франция . 2| 5888 |23.06.2016 Охраняван ли е Пеевски от НСО се оказа държавна тайна . 10| 4599 |23.06.2016 Пеевски задобрял по лични приходи през 2015; Борисов пестил от заплати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads