Реклама / Ads
1| 4352 |14.07.2016 НОВИНИ

Симеонов: Патриотичните сили да се обединят за президентските избори

.
Валери Симеонов
За президентските избори е възможна и по-широка коалиция, каза Валери Симеонов, лидер на НФСБ и съпредседател на Патриотичния фронт по БНТ. Стремим се към такава коалиция, защото крайно време е патриотичните сили в България да бъдат обединени и най-удобният повод за това са президентските избори, когато можем да се обявим около една патриотична кандидатура, подчерта Симеонов.
 
По думите му задължение на всеки патриот е да се опита да разшири влиянието на любовта към Родината и патриотизма и да разшири неговото действие в политиката. Симеонов обясни, че засега обаче няма идея за кандидат-президентската двойка и не зная каква ще е тя. „Засега сме във фазата на предварителни преговори, съгласувания, консултации с други колеги”, каза Симеонов.

Той коментира провелата се среща между БСП и ВМРО, като подчерта, че тя не го е изненадала. „Срещата между ВМРО и БСП беше среща на учтивост, политическа толерантност. След като са поканени, беше нормално да присъстват колегите от ВМРО. Но по принцип ние сме се споразумели, че ще имаме общ кандидат с ВМРО. Така че, беше нормално да не се получи общо решение по въпроса между ВМРО и БСП”, подчерта Симеонов.

„От самото начало, преди изборите ние сме декларирали, че сме готови в името на приемането на добри и полезни за България решения да преговаряме с абсолютно всяка партия освен с ДПС и новото му уродливо разклонение ДОСТ. Ние сме готови да преговаряме с абсолютно всички български партии”, подчерта Симеонов.

По думите му ПФ се стреми да обедини колкото може повече политически партии от парламентарно представените сили, така че да се постигнат полезни решения. „Мисля, че успяваме да докажем, че търсенето на диалог е правилният подход за водене на политика”, каза Симеонов. Той смята, че не е странно като формация, подкрепяща управлението, ПФ да води разговори с лява партия. „Не е странно. Това сме го казали на ГЕРБ, и на Реформаторите – в определени моменти гласуваме за БСП, когато смятаме, че техните предложения са по-полезни и по-добри. Но като цяло имаме сериозното основание да подкрепяме едно управление, което е коренно различно от тоталитарния начин на управление на предното правителство на ГЕРБ. Даже самият Борисов е променен, и то към добро”, коментира Валери Симеонов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4150 |07.07.2016 Първан Симеонов: При загуба харизмата на Борисов ще изчезне . 0| 5145 |05.07.2016 Ненчев: Въоръжените сили ще участват в антитерористични акции . 0| 4408 |30.06.2016 Подсилиха охраната в метрото заради атентатите . 0| 4946 |30.06.2016 Симеонов: Неслучайно активни руснаци се заселват в Бургаско и Варненско

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads