Реклама / Ads
0| 4046 |14.07.2016 НОВИНИ

Оставиха в ареста човека на Кравата, убил гард на Очите

.
Спецсъдът остави за постоянно в ареста Тодор Славов, застрелял гарда на Митьо Очите- Александър Алексиев. Мярката може да бъде обжалвана в 15 дневен срок.
 

Адвокатите на Славов  поискаха мярката на техния подзащитник да бъда променена на по-лека. Те изложиха пред съда, че техният подзащитник е действал в условията на неизбежна самоотбрана, не е избягал от местопрестъплението и е съдействал на органите на реда. Самият Тодор Славов заяви пред съда, че иска по-лека мярка за неотклонение, защото не е направил нищо друго освен да защити живота си, пише новини. бг.  Също така стана ясно, че Тодор Славов е заплашван в бургаския следствен арест и помоли съда да промени мярката му на по-лека, защото се чувства застрашен и постоянно са му отправяни реплики от други затворници, че ще бъде изведен от затвора с краката напред към Поморие. Адвокатите попитаха съдията и прокурора знаят ли кой управлява бургаския затвор, и че в следствения арест в Бургас той е по-застрашен отколкото, ако е с по-лека мярка. Представителят на спецпрокуратурата обясни, че на Славов са му повдигнати обвинения за извършване на убийство по особено опасен начин, също така участва в организирана престъпна група. Това са тежки умишлени престъпления и се наказват с цялата строгост на законите в България. От разпитите на свидетели, уточни прокурорът, Славов е бил лична охрана на Божидар Кузманов и винаги е действал респектиращо. Има данни, че са събирали рекет от заведения в Банско и Слънчев бряг. Прокурор Славова обясни, че простреляният Алексиев не е застрашавал живота на Славов. Той е бил встрани, това сочат показанията. Лично Кузманов е разпоредил да се стреля срещу хората на Очите, като преди това е раздал оръжия на своите хора. Относно заплахите в ареста, обвинителят по делото заяви, че за първи път се излагат такива данни, ако има опасност за лицето, не е пречка да бъде преместен в следствения арест на ул. "Майор Векилски".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4521 |12.07.2016 Иди ми, дойди ми! Ембака пак влиза в ареста . 0| 3979 |12.07.2016 Пускат от ареста беглеца Ембака . 0| 4233 |12.07.2016 Решават дали Ембака да остане в ареста . 0| 4923 |11.07.2016 Изпратиха в ареста още 7 чужденци за атентата в Истанбул

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads