Реклама / Ads
0| 5234 |14.07.2016 НОВИНИ

Дончев: Инвеститори проявяват интерес към АЕЦ „Белене”

.
Томислав Дончев
Щом главата на правителството каза, че са необходими рокади, не очаквайте от мен различен отговор. Това каза Томислав Дончев по БТВ.
 
В едно правителство не може да има две политики, още повече две външни политики. Изказа на всеки и думите, които употребява е част от образа на всеки политически играч. Външната политика на страната трябва да е една и е една.

Самата кампания за изборите започва през септември. Смятам, че нашият кандидат ще е много разпознаваем. От няколко дни не са ме питали дали ще съм кандидат-президент. Въпреки изморения ми вид, съм на 42 години, занимавам се с екстремни спортове и съм много вироглав. Не ставам за това.Заслужава усмивка г-жа Нинова да има претенции за това кой да е нашият кандидат. Ще стане ясно скоро кой ще е кандидат-президент.

Един от големите ни проблеми е, че големите проекти ги коментираме под емоции, а когато говорим за големи енергийни проекти, водещи трябва да са сметките. И аз харесвам градежа, но ако няма сметка, това е емоционална авантюра. С Белене имаме не много сценарии. Първи-да си платим реакторите, да не правим нищо с тях. Това е тотална щета. Втори вариант-да търсим възможност за продажба, това няма как да се случи без руската страна. Трето-проекта да бъде завършен като частен, без ангажимент на държавата. Кой е най-добър-последният. Това би донесло ползи на държавата. При втория вариант може да се коментира, ако продажбата се окаже невъзможна. Иран проявява интерес за покупка на реакторите. Ще има поредица от срещи следващата седмица. Не съм ходил на посещение, за да видя дали реакторите са там. Щом трябва да платим нещо, нямам съмнение, че другата страна ще осигури доставка. Не се съмнявам, че ги има реакторите. Нека да преценим кой вариант е най-добър. Има вариант да излезем от тази ситуация с минимум щети. Вариантът с препродажбата на реакторите не е най-печеливш, по-добре да се построи централата и да заработи при публична и прозрачна процедура на продажба на проекта. Чул съм, че инвеститори проявяват интерес. Има площадка, оборудване.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7056 |12.07.2016 Дончев: Ако не се стигне до сделка, рестартираме АЕЦ „Белене” . 0| 4525 |01.07.2016 Дончев: Политиците в Брюксел не знаят какво да правят с Брекзита . 2| 9310 |01.07.2016 Гечев към Дончев: Доклад на ОЛАФ сочи измами с поръчки за милиони . 4| 4205 |16.06.2016 Дончев: Одитни мисии има непрекъснато

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads