Реклама / Ads
0| 5963 |15.07.2016 НОВИНИ

Абуаси пред Фрог: Ако не спре търговията с тероризъм, атаките ще продължат

.
Мохд Абуаси
Франция продължава да е обект на терористични атаки, защото там живеят най-много мюсюлмани от Северна Африка. Забележете, че по-голямата част от терористите във Франция са северноафриканци. Дълъг период от време тези земи са били под френска окупация. Това каза пред Фрог нюз експертът по радикален ислям Мохд Абуаси.
 

 Версията, че атентаторът в Ница е действал заради депресия след развод, издиша напълно. Този човек или принадлежи към ИД, или е вълк-единак, което е по-вероятно. Един човек в депрсия не би бил толкова хладнокръвен, когато извършва подобно масово убийство, убеден е експертът.

 

По думите му бойците от ИД вече са приветствали атентата, по-голямата част дори са празнували.  Думите на премиера Бойко Борисов след трагедията в Ница заслужават респект. Европейските лидери и американците забъркаха цялата тази каша в Ирак, Либия, Сирия. Сега какво очакват, че ще се случи?!  Вижте ги какво мислят да правят-да увеличат ударите срещу ИД. Но това отдавна не работи. Това е само театър за пред народа. Държавите и техните управници трябва да спрат да търгуват с терора заради политическте си цели. Трябва да спрат да се месят в чуждите държави.  Всички знаят кой подпомага по един или друг начин тероризма-Турция, която отвори границите си за бойците, Саудитска Арабия, която им доставя оръжение, Катар и разбира се САЩ. Франция продаде оръжие на Саудитска Арабия за 39 млрд. евро. Всички знаят къде отиде то. Случилото се в Париж и сега в Ница е отговора за всичко това. Нито един европейски лидер не е казвал истината като Борисов.

 

Твърди се, че тези хора воювали срещу нашата ценностна система. Пълни глупости са това! На тях не им пука за нашата система и за ценностите ни. Да припомня ли, че Франция даде най-високо отличие на краля на Саудитска Арабия. Ето това е нашата ценностна система-лицемерие.

 

Миналата седмица при атентати в Багдад бяха убити 290 мюсюлмани. Единствената им вина беше, че не изповядват идеите на ИД. Светът каза ли нещо за този ужас?! Жалеше ли за жертвите?! А може би това звучи твърде далечно за европейците? Може би кръвта на французина или европееца е по-скъпа от тази на иракчанина или на сириеца?! Това също е част от гигантското лицемерие.

 

От 2014 година до сега са извършени над 90 атентата, като 63 от тях са срещу мюсюлмани. Виждаме, че навсякъде се правят закони срещу тероризма, включително и у нас. Тези във Франция са далеч по-строги от нашите, но видяхте ли терористите да се спряха. Не! Мерките сами по себе си намаляват броя на атентатите, но не могат да ги предотвратят. Трябва да се атакуват корените на тероризма. Докато във Франция задържат терористи, а в Сирия ги подпомагат, нищо няма да стане. Трябва да се спре веднъж завинаги с политическите калкулации. Ако търговията с тероризма не спре, атаките ще се увеличат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7096 |15.07.2016 Българка във Франция за Фрог: Заради доктринирани хора вече не живеем нормално . 0| 4121 |14.07.2016 Погасявате ипотечен кредит предварително, намаляват ви общите разходи . 0| 4019 |14.07.2016 Частните болници атакуват здравната карта на Москов пред европейски съд . 0| 7342 |14.07.2016 Само във Фрог: Не забравяме Ченалова, а забравихме едни изчезнали 15 млн.евро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads