Реклама / Ads
0| 5092 |16.07.2016 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Отменени полети в Турция заради метежа

.
Като пряка последица от събитията в Турция тази сутрин бяха отменени два полета до и от София. Очаква се по разписание да се изпълнят двата полета следобед.
 

Българи останаха блокирани през нощта на летище Ататюрк в Истанбул поради случващото се там. През нощта пътници на „Бритиш еъруейс“ кацнаха на летище „София“, вместо в Истанбул, но след зареждане на самолета с гориво са отпътували обратно за Лондон.

 

По-рано Ердоган заяви, че компанията „Търкиш Еърлайнс“ е възобновила полетите си тази сутрин. От истанбулското летище „Сабиха Гьокчен“ съобщиха за Ройтерс, че ще продължат да приемат и изпращат самолети.

 

Първият отменен полет от Истанбул за София беше за 9.05 часа, а вторият – в обратна посока, за 10.00 часа. Заради тези два отменени полета има опашка от чакащи пред гишетата на турските авиолинии, където пътниците се опитват да презаверят битите си, съобщава БНР. По информация от летище „София“ не са отменени и остават планирани другите два полета на турските авиолинии към летище „София“. В 14.10 часа се очаква да кацне самолет от летище „Ататюрк“ и да излети обратно в 15.05 часа. Най-вероятно българите на летище „Ататюрк“, блокирани от снощи, ще могат да се приберат в България с този полет.

 

Всички останали полети от и към летище „София“ се изпълняват по разписание, повишени са и мерките за сигурност - повече наблюдения, с повече служители по сигурността, повече екипи има и от специализирания отряд за борба с тероризма.

 

От Летището в Пловдив съобщиха, че няма пренасочени полети към него.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9922 |06.07.2016 Само във Фрог: Бизнесмени от Европа прецакали шефа на АЕЦ „Козлодуй” заради украинска фирма . 7| 6039 |24.06.2016 Шок на Световните борси заради резултата от референдума . 22| 6234 |22.06.2016 КЗК: Горивата в София са по-скъпи заради голямото търсене

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads