Реклама / Ads
0| 5437 |18.07.2016 АКТУАЛНО

Белград обвини България, че не контролира мигрантския поток

.
Белград обвини България, че държи отворени границите си и не контролира мигрантския поток. Сърбия няма да стои по средата между България от една страна и Унгария и Австрия от друга. Всяко нелегално преминаване на границата ще бъде санкционирано. Това предупреждение отправи сръбският министър на труда и социалната политика Александър Вулин.
 
Всеки от мигрантите, който не потърси убежище, ще бъда връщан обратно в страната, от която идва, подчерта Вулин. Той обеща и категорична борба с трафикантите на мигранти. "Ние постигнахме най-добрите резултати в борбата срещу трафикантите на хора. Останалите държави от този маршрут могат само да се учат от нас", каза още Вулин по време на визитата си в град Ниш, предаде БГНЕС.

След заседанието на Бюрото за координация на службите за сигурност в събота сръбският премиер Александър Вучич съобщи, че е взето решение за изпращане на съвместни военни и полицейски екипи по границите с цел спиране на нелегалната миграция. Той уточни, че решението е подкрепено и от президента Томислав Николич.

Правителството в най-скоро време ще започне да изпълнява решението на Бюрото, уточни и социалният министър и добави, че Сърбия се е обявила за единно решение на ЕС по отношение на мигрантската криза, но до това не се е стигнало.

"В случая ние имаме страна-членка на ЕС - България, която държи напълно отворени границите си и няма никакъв контрол над движението на мигрантите. В същото време Австрия и Унгария напълно затвориха границите си. Сърбия няма да стои със скръстени ръце между тях и да чака", каза още Александър Вулин.

След като Унгария въведе нови по-строги мерки за контрол на границите си на 5-ти юли в Сърбия се стигна до значително увеличаване на броя на мигрантите. Според властите в Белград в момента на територията на страната има около 3000 мигранти и техният брой се увеличава всеки ден с по няколко стотин души. Най-много идват от България.

Властите в съседна Република Македония също взеха решение за увеличаване на полицейските и военните патрули по границите с цел да се предотврати  евентуална нова мигрантска вълна.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2461 |20.04.2024 Тежка катастрофа с български автобус в Турция, има 11 ранени . 3| 8313 |19.04.2024 Прокуратурата предлага драконовски мерки срещу пияни и дрогирани шофьори . 4| 3443 |18.04.2024 ГЕРБ се опитват да скрият доклада по "Боташ" с констатирана тежка корупция . 2| 14230 |17.04.2024 Кой стои зад ремонта на бул. "Патриарх Евтимий"? Авторите не са "Спаси София", нито Васил Терзиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads