Реклама / Ads
0| 4834 |20.07.2016 НОВИНИ

Полицай прикривал кмета на Трън за блъснатото дете

.
Станислав Николов
Полицаят, започнал разследването срещу кмета на град Трън Станислав Николов (ГЕРБ) заради блъснатото 6-годишно дете, е прикривал политика и дори е дал на един от свидетелите неверни показания, които оневиняват Николов.
 
Това стана ясно от прессъобщение на прокуратурата, информиращо за хода на разследването. До настоящият момент разследващият полицай не е повдигнал обвинение на виновното лице.

След разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров разследването се води от Окръжна прокуратура-Перник. Това става, след като вчера сутринта “Нова телевизия” излъчи репортаж, а късно вечерта премиерът Бойко Борисов коментира случая в профила си в социалната мрежа Facebook.

В хода на разследването до момента са извършени два огледа на местопроизшествие, разпитани са над 10 свидетели. Изготвени са съдебно-медицинска, автотехническа и психологическа експертизи. Категорично е установено, че на пострадалото 6-годишно дете е причинена средна телесна повреда - разкъсвания на черния дроб, на слезката, на долната куха и вратни вени, кръвоизлив в коремна кухина, травматичен шок, плеврален кръвоизлив в гръдна кухина, охлузвания.

Въпреки това на 12 юли разследващият полицай е изпратил писмено мнение до прокурора за прекратяване на наказателното производство, тъй като деянието не е престъпление.

По разпореждане на наблюдаващия прокурор на три дни по-късно е проведен допълнителен разпит на свидетел – очевидец на пътно транспортното произшествие. От показанията на този свидетел се установява, че му е оказван натиск и е заплашван да не дава достоверни показания. Сочи за отправяни му заплахи по телефон, че ако разкаже пред полицията  какво е видял, ще бъде уволнен от работа,  ще умре и децата му също ще пострадат. Този свидетел твърди още, че по време на разпита му в полицията разследващият полицай му е дал предварително написани негови неверни показания, които е подписал, тъй като се страхувал за себе си и за децата си, пишат от прокуратурата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5640 |19.07.2016 Борисов възмутен от кмета на Трън . 0| 4382 |17.07.2016 Освободени са двама заложници в Ереван, полицай е убит . 0| 4354 |02.07.2016 Съдът потвърдил наказанието на втория спящ полицай . 3| 9187 |02.07.2016 Арестуваха зам.-кмета на Перник заради пиянски скандал в самолет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads