Реклама / Ads
0| 5145 |21.07.2016 НОВИНИ

ПФ: Всички вероизповедания да отслужват на български език

.
Валери Симеонов
Внасяме промени, с които всички вероизповедания в България ще бъдат задължени да извършват своите религиозни служби на български език, каза по време на брифинг в парламента председателят на ПГ на ПФ Валери Симеонов, предаде Фокус.
 
Една от основните позиции е задължителното полагане на изпит от религиозни лица, които са завършили своето религиозно образование извън територията на България, по ред определен от МС. „Следващата основна позиция е, че всички вероизповедания в България ще бъдат задължени да извършват своите религиозни служби, обреди, проповеди изявления и всички други само и единствено на български език”, заяви той.

Народният представител коментира, че ще се даде едногодишен период за превод на религиозните книги на български език. По думите му с внесения законопроект се налага задължението всички вероизповедания в срок от 14 дни след влизането на закона в сила да декларират своите сметки в чуждестранни банки или финансови институции.

Симеонов уточни, че по отношение на получаващите или ползващи общински субсидии, което е масово явление в българските храмове, се налага ограничението да не бъдат използвани такива за обезпечения при сделки или теглене на кредити. „Също така забраняваме даренията от чуждестранни граждани и чуждестранни институции.

На първо място забраняваме анонимните дарения, на второ място забраняваме дарения извършени от политически партии, дарения от чужди религиозни или каквито и да е било международни институции. Забраняваме дарения от чужди правителства и чужди вероизповедания, фирми, НПО или техните филиали и клонове в България”, каза той. По думите му се забранява и местни фирми с чуждестранно участие да извършат дарения към религии в България, както и за дарения в имоти. Симеонов допълни, че се забранява съвместна дейност във вероизповеданията с фирми с участието на чужди физически или юридически лица.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4824 |21.07.2016 Андай: В България всички сме експерти по военен преврат . 50| 145077 |18.07.2016 TNS opinion: Слави Трифонов бие всички за президент и парламент . 1| 4489 |16.07.2016 Задържани са всички военни, участвали в пуча . 0| 4161 |16.06.2016 Йотова: Отговорът, че са получени всички средства от ЕС, не е истина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads