Реклама / Ads
5| 22346 |21.07.2016 НОВИНИ

СКАНДАЛ! Наши политици и служби лъжат партньори в НАТО

.
Фалшиви и умишлено манипулирани данни на спецслужбите и МВР са „аргументирали” атентата срещу Корпоративна търговска банка. Въпросните документи съдържали данни, че Цветан Василев и КТБ са финансирали не просто някакви терористични формирования, а самата „Ислямска държава”.
 
Твърденията били подкрепени с оперативни сигнали и информация и изпратени на американските служби и Държавния департамент с уверението, че са автентични. Под тях били положени подписи на шефове от ДАНС и министъра на вътрешните работи. Действието се развило през пролетта на 2014 г. Първоначално американците приели на доверие папката с твърденията и „фактите”, защото не допускали, че толкова сериозни неща могат да се използват за мафиотски грабеж. Затова и посолството на САЩ в България не реагирало на масираната и демонстративната прокуроро-полицейска атака срещу офиси на фирми на Цветан Василев и на КТБ.

По-късно обаче се породили съмнения относно истинността на твърденията в секретната папка. Най-ясният знак, че има нещо съмнително, били последващите действия на обвинителите от папката, които започнали да присвояват нейните активи. Американските служби започнали задълбочени проверки и засичане на твърденията. Установило се категорично, че става дума за измама, манипулации и внушения. При направеният анализ се стигнало до извода, че става дума за предварително замислен план за ликвидирането на КТБ и в последствие придобиване на активите на банката, както и бизнеса на Василев.

Същите внушения, като пред американците, били направени и пред ръководството на руската банка ВТБ, която е съсобственик в КТБ. Представителите на ВТБ в България предали на руснаците същите „аргументи” от т.нар. доклад. Поради това и ВТБ не представила свой план за спасяване или оздравяване на КТБ.

Всичко това Фрог нюз научи от дипломатически източници, пожелали анонимност. Засега. Очаква се много скоро скандалът да се разрази с пълна сила и да лъснат лицата на заговорниците.

 

Известно е също, че близо година преди юни 2014 г, когато банката бе ударена, е проведено тайно съвещание за обсъждане на действията по ликвидацията на КТБ. На него са присъствали висши прокурори, двама министри, шеф от БНБ, депутати и един от главните свидетели на държавното обвинение – Бисер Лазов. Твърди се, че има запис от съзаклятническата сбирка, който ясно и категорично доказвал, че фалирането на КТБ е политически заговор. Целта не била само унищожението на Василев и бизнеса му, но и срив на финансовата система на страната. Вече е известно, че и други банки са били подготвени за атака, ако първоначалният план по някакви причини не успее. На това съвещание е обсъден и вариантът с поръчаното убийство на Пеевски, за да започнат репресивни действия срещу Василев и бизнеса му.

В мащабната завера са участвали висши ръководители на държавата в лицето на министри, на БНБ, прокуратурата, ДАНС, МВР и представители на политически партии – най-вече ДПС. Най-споменаваното име е това на депутата Делян Пеевски.

Не е тайна, че за изпълнение на сценария са били мобилизирани доверени хора на кръга #Кой. Стига се обаче до парадокс: служители на МВР отказват да участват в „мократа поръчка” и под различен предлог – болнични, отпуск и командировка. Наложило се спешно да се привикват ченгета от други отдели и звена, на които не им е било казано, в какво точно ще участват. При проверка по-късно от Инспектората на МВР, в касата на един от дейните участници в акцията, са намерени секретни документи и СРС-та, които доказват, че много преди нахлуването в офиси на банката, са били подслушвани не само Цветан Василев, но и негови служители, бизнес партньори, политици, журналисти. Същият служител бе уволен за тежките нарушения на закона и правилника за съхраняване на секретни документи, но под натиск от същия кръг #Кой отново е въстановен на работа.

 

Измамата с документите, дадени на ЦРУ и Държавния департамент вече е разкрита. Знаят се и участниците. Първоначалното приемане на "документите" е станало заради доверието, което са имали американците към нашите институции и служби. Руснаците пък се доверили на своите български представители в София - братята Милен и Георги Велчеви. Нещата обаче вече са ясни и лъжата е разобличена.

Българските власти със сигурност са уведомени за огромния скандал, който ще избухне всеки момент. Не е работа на информационен сайт като Фрог нюз да разкрива подробности и имена от сътворената от служби и политици гнусна афера. Това е задължение на разследващите органи и най-вече на прокуратурата. Но как тази прокуратура би могла да разследва безпристрастно скандала, когато нейни висши представители са замесени. Съмнително е и Парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност да се задейства по разкриване на истината около мръсните игри преди две години. Причината е, че тя се оглавява от втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов, за когото се все по-усилено се говори, че е влязъл в задкулисни договорки с Делян Пеевски. Освен това е общоизвестно, че именно той и Пеевски са лансирали и наложили Сотир Цацаров за главен прокурор.

Със сигурност американската дипломация няма да остави нещата да бъдат заметени. Американците няма да вдигат шум около грозния опит за измама на партньор от НАТО, но след уведомяването ще настояват за съответна реакция от страна на българските власти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5305 |20.07.2016 Скандал! МВР остави престъпници и психично болни да се разхождат с оръжие . 0| 4414 |17.07.2016 Нашите математици грабнаха златото в Хонконг . 0| 4344 |11.07.2016 Фирми на политици се гушат с пари от европрограма . 0| 4133 |05.07.2016 Наши изстребители екскортираха израелски самолет заради съмнения за бомба

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads