Реклама / Ads
1| 16855 |21.07.2016 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Гласят човек на КОЙ за шеф на ДАИ

.
Валентин Трифонов на форум /вдясно/
Човек на модела КОЙ по всяка вероятност ще оглави ДАИ, научи Фрог нюз от източници в парламента. Става дума за бившия шеф на ГДБОП Валентин Трифонов, който след като напусна високия полицейски пост веднага беше назначен не къде и да е, а в бизнес империята на Делян Пеевски- „Булгартабак”.
 
От всички бивши директори в МВР, Трифонов направи най-странен и неочакван скок в кариерата си. Като оперативен работник в антимафиотската служба остава почти незабележим, докато един ден съдбата му се усмихва. Поставят му задача да поеме сектора, който работи с агентите под прикрие в момент, когато за първи път подобно звено се създава у нас. Така той се докосва до най-чувствителната информация в държавата. След отстраняването на Станимир Флоров като директор на ГДБОП, Валентин Трифонов бе сложен временно на неговото място, до трансформиране на службата в ДАНС.

Тогава той напусна системата и се материализира в приватизирания холдинг "Булгартабак" като шеф на сигурността. Едва тогава се разбра, че Трифонов, от повелител на агентурата, се е превърнал в близък до сърцето на КОЙ. За шеф на ДАИ два пъти беше спрягано и името на Станимир Флоров, но късметът не му проработи. Най-голям застъпник на идеята Флоров да оглави Изпълнителна агенция „Автомобилната администрация” бе Цветан Цветанов. Твърди се, че премиерът Бойко Борисов не дал зелена светлина на назначението. Тогава на поста застана Цветелин Цветанов, наскоро уличен в корупция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4338 |21.07.2016 Турция реформира военните сили, отказва се от Конвенцията за правата на човека . 0| 6108 |21.07.2016 Р. Попов за Фрог: Превратът в Турция задълбочава проблемите с кюрдите . 1| 11217 |21.07.2016 Първо във Фрог: 62 деца са арестувани в Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads