Реклама / Ads
0| 4416 |23.07.2016 МИСТЕРИИ

Убиецът в Мюнхен е 18-годишен германец от ирански произход

.
Нападателят в Мюнхен е 18-годишен германски гражданин от ирански произход, който се е самоубил след атаката. От две години живее в Мюнхен. Дали е крайнодесен или ”самотен вълк” се изяснява.
 
Заподозрeният бил с двойно гражданство - немско и иранско, съобщи говорител на полицията в баварската столица. Полицията засега не може да каже дали става дума за терористичен акт, защото не е ясен мотивът на стрелеца. В раницата му не е открит експлозив. Не се потвърдиха и данните за използване на автомат. Стрелецът имал само пистолет. След стрелбата срещу търговския център той попаднал под обстрел на патрул. Впоследствие се самоубил, трупът му бе намерен.

Убиецът е описан от съученици и познати като спокойно момче и никой не е предполагал, че може да извърши такова деяние. Той няма криминално досие.

Към момента нито една групировка не е поела отговорност за разигралата се трагедия, но един от главните пропагандни канали на "Ислямска държава" отпразнува нападението в баварската столица със съобщение: "Цяла Европа е под нашия тероризъм".

Междувременно в социалната мрежа "Туитър" се появи видео, което породи съмнения, че смъртоносната атака в баварската столица е плод на десни екстремисти. На записа е показан предполагаемият стрелец, който обикаля и крещи: "Аз съм германец, роден съм в Германия", последвано от "убий арабите". Тогава ясно се чува стрелба.

Това е третото нападение срещу мирни граждани в Европа за последните 8 дни.

Припомняме, че на 22-ри юли преди пет години станаха атентатите в Норвегия, извършени от Андерш Брейвик. От полицията коментираха, че все още е твърде рано, за да бъдат правени обобщения за разследването.

Атентаторът от Мюнхен изгубил шофьорската си книжка по време на стрелбата в търговския център „Олимпия”. Тази новина обиколи световните медии, които публикуваха снимка на документа му.



Все още обаче няма официално потвърждение, че точно това е убиецът, окървавил вчера германския град. Не е ясно и дали документът е истински или фалшив.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5269 |23.07.2016 Последни данни: В Мюнхен - 10 загинали, 16 ранени . 0| 4997 |22.07.2016 Жертвите в Мюнхен са вече осем, обявиха извънредно положение . 0| 4936 |22.07.2016 Премиерът говорил с консула ни в Мюнхен, българи се оплакват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads