Реклама / Ads
1| 5782 |23.07.2016 ПОЛИТИКА

Миков: Отношенията ни с Нинова са възпитани

.
Михаил Миков
Отношенията ми със сегашния председател на БСП Корнелия Нинова са нормални и възпитани. Това каза бившият лидер на БСП Михаил Миков. По думите му в момента има конфликти между ръководството и областни структури на БСП. Като пример той посочи налагане на решение на организацията на БСП във Видин.
 
Миков коментира пред bTV и преговорите с АБВ и Движение 21 за евентуален общ кандидат-президент на левицата. Искам политиката да се гради на принципна основа, а не да търсим ортаци на всяка цена и хората да смятат, че това е само някаква работа между политиците и не касае техния живот. На маса се сяда за преговори, когато има изработена политическа платформа. Сядането на маса не е дружеска вечеря в кварталната кръчма, подчерта Михаил Миков. Той уточни, че няма изявени предпочитания към някой от сочените за кандидати за президент на левицата, като каза, че всеки от тях има своите шансове.

Той анализира и случилото се в Мюнхен. Има дълбоко разделение в обществата, индивидуализмът беше превърнат в ценност, износът на демокрация се оказа дестабилизаиращ в много висока степен - това са някои от големите проблеми, които не само България, а и световният елит трябва да погледне и да коментира.

Ние сме много чувствителни когато нещо се случва близо до нас, а всеки ден в Сирия, Ирак и Либия загиват хиляди хора в чудовищни атентати. Трябва да сме еднакво чувствителни, подчерта той.

Бившият лидер на БСП коментира и ситуацията в Турция след опита за преврат. Турция е типичен пример на доминиране на сигурността над демокрацията. Тя очевидно търси друг път, различен от този на европейските ценности. Опитът за преврат беше повод за определени действия, които се подкрепят обаче и от обществото, заяви социалистът. По думите му, ситуацията в южната ни съседка може да отвори не само емигрантска вълна, но и да превърне България в убежище за хора, които искат да избягат от това, което се случва в Турция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5323 |21.07.2016 Проф. Дичев: Тероризмът е целенасочен спектакъл . 1| 4757 |20.07.2016 Дадоха зелена светлина на проф. Танчев за генерален адвокат в Съда на ЕС . 0| 4214 |19.07.2016 ИДИЛ потвърди-нападателят в Германия бил неин боец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads