Реклама / Ads
9| 30953 |23.07.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Фандъкова и Бъчварова получават милионни подкупи от сергии ?

.
Покровителки на сенчестия бизнес?
Кметицата на София Йорданка Фандъкова, вътрешният министър Румяна Бъчварова и шефът на данъчните Бойко Атанасов събират подкупи от улични сергии. Няма друго обяснение за наличието на стотиците навеси, кашони, палатки, камиони и микробуси, които са окупирали столицата.
 
На тях се стоварват и продават тонове зеленчуци и плодове. Продавачите са от всички краища на България. Граждани от седмици изпращат сигнали и снимки на електорнната ни поща, алармирайки за мръсотия, гниеща стока и неприятна миризма. Изпращали сигнали до институциите, но оттам – никаква реакция. Те недоумяват къде са контролните органи на общината и полицията. Някои са категорични, че се събират подкупи, а инспекторите и униформените се отчитат нагоре по веригата, която стига до кметицата, министъра на МВР и шефа на НАП.

Проверка на наш екип потвърди драстичното неспазване на каквито й да било хигиенни изисквания, правила и закони. Повечето от сергиите продават без касов апарат. Някои от тях се охраняват от мутри, които налитат на бой срещу всеки, който се осмели да попита откъде е стоката, която се продава. Запознати коментират, че уличната търговия е част от добре организирана мафиотска мрежа. Всяка сутрин десетки камиони докарват продукция в столицата и другите големи градове. Зеленчуците и плодовете се разпределят по сергиите, а продавачите получават малък процент. Те се оправдават с дежурното: Изкарваме колкото за хляба, имаме деца, държавата ни е изоставила.  Това се повтаря навсякъде. Мафията на сергиите се ползва с „политически чадър”. Доказва го тоталното безхаберие на НАП. Данъчните са длъжни да установят дали продажбите са законни, кой стои зад тази търговия, какъв е произхода на стоката и защо не се плащат данъци и осигуровки. Много хора пазаруват от мръсните и неугледни сергии без да се замислят, че финансират незаконни структури и корумпирани политици и чиновници.

Ред, чистота и платени данъци...

 

По кашоните има българска и вносна стока. Не сме против, но трябва всичко да е регламентирано, чисто и проверено. Тези хора спят на улицата, не спазват никаква хигиена, не плащат и данъци, някои дори облекчават естествените си нужди в близост до плодовете и зеленчуците, коментират възмутени столичани. Те са убедени, че някой прибира огромни подкупи от безконтролното продаване на дини, пъпеши, домати, фасул, чушки, праскови и пр. Всяка сутрин Фандъкова, Бъчварова и Атанасов отиват с мерцедеси и гардове на НСО на работа, минават край десетки подобни сергии, но се правят, че не виждат какво става по улиците. Което означава, че са заинтересовани уличния бизнес със селско-стопанска продукция да процъвтява, а организаторите да останат ненаказани. Става дума за сенчест бизнес за милиони, категорични са експерти. Според тях една сергия на подходящо място прави оборот от 4-5 хиляди лева дневно. От тях поне 50 на сто и нагоре е печалбата, защото посредниците изкупуват продукцията на безценица от производителите. Данъци не се плащат, наеми – също. Има само транспортни разходи. Хиляда сергии, пръснати в столицата, докарват на баровците около 4 млн на ден. За месец сумата стига 120 милиона само в София! Прибавете печалбата от другите градове, курорти и ламаринено-кашонените пазари покрай пътищата и магистралите и ще се получи колосална сума. Тя се върти в сивия сектор, без върху нея да се плащат осигуровки и данъци. Стотици милиони остават скрити и със сигурност немалка част от нея отива в джобовете на корумпирани политици, магистрати, чиновници и инспектори от съответните институции – най-вече от общините, МВР и НАП.

 

Фрог нюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4478 |18.07.2016 Бъчварова, Митов и шефове на спецслужбите информират в НС за Турция . 0| 4370 |15.07.2016 Свидетелка на касапницата: Събират се телата на убитите, нещо страшно е! . 0| 5372 |13.07.2016 Бъчварова видя нов ръст в разкриваемостта на престъпленията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads