Реклама / Ads
1| 4656 |23.07.2016 НОВИНИ

Орбан иска да приложи доктрината ”Тръмп” в Европа

.
Виктор Орбан
Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че Европа трябва да възприеме предложенията на Доналд Тръмп, за да реши собствената си криза в областта на сигурността, дължаща се на неконтролираната миграция.
 
Тръмп прие републиканската номинация за президент с реч, в която се говореше за засилена работа на разузнавателните служби, прекратяване на "провалилата се политика на изграждане на нация и смяна на режима" и пълно спиране на имиграцията от страни, изложени на риск от тероризма.

Орбан използва тези точки, за да подкрепи собствените си предложения в областта на сигурността.
"Аз не агитирам в полза на Доналд Тръмп", заяви той в речта си, излъчена по телевизията. "Никога не бях мислил, че някога ще ми хрумне, че от съществуващите варианти, той ще е по-добър за Унгария и Европа", призна още унгарският премиер.
Доналд Тръмп официално прие номинацията на Републиканската партия Той каза, че сигурността в САЩ е намаляла, а светът е станал по-нестабилен, откакто Клинтън е оглавила Държавния департамент

"Аз слушах този кандидат и трябва да ви кажа, че той направи три предложения за борба с тероризма. И като европеец трудно бих могъл да изложа по-добре това, от което Европа се нуждае", добави Орбан.

Унгарският премиер заяви, че и Европа има нужда да създаде мрежа от национални разузнавателни агенции, която да се сравнява с най-добрите по света.
Ако стане президент на САЩ, Доналд Тръмп може да не гарантира отбраната на страните от НАТО Републиканският претендент за Белия дом каза, че няма да оказва натиск върху Турция във връзка с извършвани чистки

"Второто нещо, което каза този американски кандидат президент, е да се изостави политиката на износ на демокрация. Не бих могъл да го кажа по-добре", заяви Орбан, според който западните страни са действали необмислено при премахването на недемократичните, но стабилни режими в Сирия, Ирак и Либия без да гарантират последваща стабилност и излагайки Европа на вълна от масова миграция.

„Вместо да подкрепя режими, които опитват да контролират разкъсваните от граждански войни страни в Северна Африка и Близкия изток, Европа ги критикува за проблемите с демокрацията”, добави унгарският премиер.

"Ако продължаваме да даваме приоритет на демокрацията пред стабилността в региони, където е малко вероятно да постигнем това, ще създадем не демокрация, а нестабилност. Това е големият урок относно сегашните събития в Турция", подчерта той, като все пак посочи, че не трябва да бъдем безразлични към качеството на политиката там или към човешките права.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4420 |23.07.2016 Премиерът: Защо германците не искат оставки след Мюнхен? . 0| 4596 |22.07.2016 Чужд инвеститор иска да дострои АЕЦ „Белене” . 0| 4355 |22.07.2016 Енчев иска прекратяване на преговорите Турция-ЕС . 0| 5055 |22.07.2016 Чужди компании искали да приватизират ”Белене”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads