Реклама / Ads
0| 4871 |24.07.2016 НОВИНИ

При какви условия руснаците ще участват на Олимпиадата

.
Русия ще има своите представители на Лятната Олимпияда в Бразилия това лято. Решението е на Международния олимпийски комитет (МОК), който гласува срещу тотална забрана на Русия и остави бъдещето на руските спортисти в ръцете на международните федерации в 28-те спорта, включени в програмата на летните игри в Рио де Жанейро.
 
МОК все пак наложи някои задължителни изисквания за руските спортисти. Какви са те и от какво зависи участието на всеки отделен руснак в Рио 2016:


(Въпросните критерии не се отнасят за Международната федерация по лека атлетика (IAAF), която изключи Русия от своята организация и забрани на представителите й да участват в международни състезания, включително олимпийски игри.

- Когато взимат своите решения за допустимостта на руските спортисти, съответните международни федерации трябва да прилагат Световния антидопингов кодекс и другите принципи, приети на олимпийската среща на върха в МОК, състояла се на 21 юни 2016 г.

- Не се признават допинг тестове, които са взети в Русия.

- Съответните федерации трябва да извършат индивидуален анализ на антидопинговите резултати на всеки отделен състезател, като се вземат предвид само надеждни и адекватни международните тестове, както и спецификите и правилата на конкретния спорт, за да се гарантират равни условия.

- Международните федерации трябва да проучат информацията от доклада на независимата комисия на Световната антидопингова агенция (WADA) и да поискат от WADA имената на спортистите и националните федерации, които са замесени в руската допинг схема.

- Нито един спортист, официално лице и/или национална федерация, замесена в допинг схемата, разкрита в доклада, няма право на акредитация за олимпиадата в Рио де Жанейро.

- Нито един представител на Русия, който е бил наказван за употреба на допинг, няма право да участва на олимпийските игри, независимо дали наказанието му е изтекло.

- Когато съответната международна федерация обяви, че даден руски състезател е покрил изискванията за участие на олимпиадата, след това той трябва да бъде одобрен от експерт от Спортния арбитражен съд в Лозана, независим от всяка спортна организация, имаща общо с Рио 2016.

- Всеки руски спортисти, който бъде одобрен за олимпиадата, ще бъде подложен на строг антидопингов контрол, включващ допълнителни извънсъстезателни тестове в координация със съответната международна федерация и WADA.

- Всеки руски състезател, който пропусне подобен тест, моментално ще бъде лишен от акредитацията си за Рио 2016.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4337 |22.07.2016 Ето какви са промените в движението заради строежа на третия лъч на метрото . 0| 4355 |11.07.2016 Канада казва наесен в какви срокове премахва визите за българи и румънци . 7| 11725 |03.07.2016 Божидар Димитров: Руснаците не са славяни, а са потомци на викингите . 4| 6480 |10.06.2016 Очите крещял преди стрелбата: Ей сега ще видим какви мутри сте?!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads