Реклама / Ads
0| 4400 |25.07.2016 НОВИНИ

Бразилски бандити отвлякоха новозеландски спортист за пари

.
Дни преди началото на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, новозеландският състезател по джу-джицу преживя истински кошмар в страната домакин на най-чаканото спортно събитие.
 

27-годишният Джейсън Лий, който от години живее в Бразилия, беше отвлечен от двама мъже, представящи се за полицаи. По-късно беше освободен, след като сам изтегли от банкомат и плати откупа си в размер на 800 долара.

Историята звучи невероятно, дори след като Лий разказа в детайли за случилото се пред новозеландски медии.

 

Спортистът бил принуден да отбие на магистралата от полицейски патрул. След очаквана проверка на документите, Лий е помолен да излезе от автомобила си. Последвал обиск на автомобила и претърсване на спортиста.

 

„Първо ме помолиха да си вдигна ръцете, след това ме проснаха на земята. Един даже ме хвана около генеталите, което беше доста изненадващо, тъй като до този момент тези двамата изглеждаха като истински професионалисти”, разказа Лий, цитира го bTV.

 

След това представящите се за полицаи престъпници заявили, че спортистът няма право да управлява превозно средство в Бразилия, тъй като няма нужните документи за чуждестранен гражданин. „Дори извадиха една книга и ме караха да чета пасажи на португалски”.

 

Представящите се за служители на реда заявили ясно каква „глоба” трябва да плати Лий – 2000 бразилски реала или 800 щатски долара.

 

„Нямах толкова пари в себе си и те ми казаха, че ще ме закарат до най-близкия банкомат. Накараха ме да карам в насрещното на магистралата и да отбия собствения си автомобил. Качиха ме в немаркираната кола на един от тях, с обяснението, че не мога да шофирам моята. Не бях в състояние да преговарям, тъй като те бяха хората с пистолети. Чувствах се притиснат до стената”, разказва Лий.

 

Спортистът бил принуден да изтегли пари от няколко устройства, докато двамата похитители го чакали в колата, за да избегнат камерите.

 

Щом събрал парите, Лий бил освободен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4280 |08.07.2016 Прострелян е гарда, опитал да спре бандити в София . 1| 5207 |05.07.2016 Главсекът на МВР срича за тероризма и бандитизма . 2| 5186 |17.06.2016 Общ координационен център ще бори бандитите по Южното Черномориe . 21| 5201 |09.06.2016 Георги Кадиев: Полицията и бандитите са едно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads