Реклама / Ads
0| 4202 |25.07.2016 НОВИНИ

Първите ни спортисти отпътуваха за Рио

.
С плюшени лъвчета за късмет по традиция бяха изпратени олимпийците ни за игрите в Рио. Днес отпътуваха първите ни състезатели - Антоанета Бонева (спортна стрелба) и лекоатлетката Силвия Дънекова, а сувенирите им бяха връчени от Илона Станева, директор ”Маркетинг и реклама” на Първа инвестиционна банка, генерален спонсор на БОК.„Нека тези лъвчета ви носят сполука и късмет, пожелавам ви успех с националните екипи и се надявам да ви посрещнем така засмени, както ви изпращаме.“ каза Станева.
 

„Да стигна финал в Рио не е невъзможно, но ще е много трудно - призна Силвия Дънекова, която на олимпиадата ще бяга 3000 м с препятствия. - Имам проблеми с ишиасов нерв, но гледам да не мисля и не му обръщам внимание. Самото ни участие в Рио е голям успех. Хора встрани от спорта ни пожелават медали, а ние се борим с гиганти. Вижте какво направиха САЩ. Събориха Русия. Да донесем торба с медали е химера за някои спортове. Но има такива. И дано ни отсрамят. За други, като леката атлетика, и участието ни е нещо достойно.”

 

Най-добрата ни стрелкиня Антоанена Бонева, която оглавява европейската ранглиста на 25 м пистолет, също отпътува за Рио. Тя изрази притеснение относно инфраструктурата, която през април на Световната купа е била в потресаващо състояние.

 

„Пътувахме общо 5 часа на ден до стрелбището, което беше убийствено - призна нашата първа надежда за медал в Рио. - Дано сега ситуацията е по-различна.”

 

Националката разкри, че очаква с нетърпение олимпийския форум и изрази надежда да превъзмогне себе си, за да отсреля най-добър резултат в Рио.

 

„Пожелавам ви, като се върнете да се чувствате горди със своите резултати - заяви Белчо Горанов, генeрален секретар на БОК. - И да постигнете това, за което сте мечтали.”  Последваха снимки с българския трибагреник, интервюта и селфита.

 

Олимпиадата в Рио се открива на 5 август и ще продължи до 21 август. В нея ще участват 51 български олимпийци. Следващата група, който ще пътува за Бразилия е на тримата борци в класическия стил Даниел Александров, Николай Байряков и Елис Гури плюс сабльорът Панчо Пасков, които ще отпътуват в петък привечер също с полет през Рим.

 

Всички български спортисти тръгват от София, с изключение на следните ни олимпийци: Ивет Лалова ще тръгне от Рим на 02.08, а Мирела Демирева от Амстердам на 04.08. Григор Димитров ще дойде в Рио на 03.08 направо от Лос Анджелис, а Нина Рангелова тръгва от Далас на 01.08.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4113 |25.07.2016 Красен Кралев: 51 наши спортисти ще се борят в 14 спорта на Олимпиадата . 0| 3983 |22.07.2016 Още 45 спортисти от игрите в Пекин и Лондон с положителни допинг проби . 0| 4071 |16.06.2016 Над 50 наши спортисти на олимпийските игри в Рио . 2| 7098 |11.06.2016 ФРОГОКО: Първите вицове за ЕВРО-2016

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads