Реклама / Ads
0| 5832 |26.07.2016 ФРОГ МЮЗИК

Калин Вельов & TUMBAITO с оркестъра и балета на Държавна опера Стара Загора

.
TUMBAITO закрива летните музикални празници на античния форум Августа Траяна в Стара Загора с един различен, ефектен спектакъл на 29 юли. Латино версиите на златните български шлагери от 60-те, 70-те и 80 –те години от едноименния албум ще прозвучат в оркестрации с голям класически оркестър в изпълнение на Държавна опера Стара Загора.
 
Диригент е популярният зад граница млад, виенски възпитаник Димитър Косев.
Спектакълът ще се превърне в истинска лятна латино фиеста с танцьорите от старозагорските Salsa Club Caribe и ST Dance Club и със специалното участие на балета на Държавна опера Стара Загора.

TUMBAITO отново са  поканени да участват в престижен международен салса форум -Vama Veche Salsa Week & Kizomba Festival. Концертът на българската латино формация в румънския курорт  Вама Веке в който ще се състои фестивалът е на 3 август . А два дена по-късно - на 5 август, варненската аудитория ще може да танцува на латино ритмите на Калин Вельов и TUMBAITO в клуб Ментол..
    

TUMBAITO e първата по рода си в България латино формация, изпълняваща 100% танцувална салса. Вече почти 10 години групата прави концерти със световно известни имена като Jimmy Bosch, Herman Olivera и Frankie Morales. Репертоарът е подбран специално както за феновете на латино музиката, така и за салса клубовете по танци и включва песни на Buena Vista Social Club и световни евъргрийни в латино аранжимент.
Основател на TUMBAITO е перкусионистът Калин Вельов.

В края на 2013 TUMBAITO издава едноименния си албум с латино версии на златни български песни от 60-те, 70-те и 80-те години. Сред шлагерите са „Ропотамо“, “Нетърпение“, „Една девойка ме попита“, „Урок по танци“, „Болката отляво“, „Сбогом море“, „Приказка”, „Черно и бяло”.

През 2016 Калин Вельов & TUMBAITO” продължават музикалната линия на латино версии на златните български шлагери, като правят крачка напред с нови, елегантни оркестрации на песните вече с участието на симфоничен оркестър.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7145 |30.06.2016 Калин Вельов & TUMBAITO откриват Бургаските музикални празници . 0| 5594 |02.05.2016 Нина Николина, Калин Вельов, Екатерина Ангелова с общ албум . 0| 5456 |08.03.2016 Калин Вельов и Жулия Мартинс с ремикс на "Фантазия"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads