Реклама / Ads
0| 5347 |26.07.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Нинова: Европарите свършват през 2020 г.

.
През 2020 г. свършват парите от европейски проекти. Искаме български фабрики, които да произвеждат добавен вътрешен продукт“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова след срещата с ръководството на КРИБ.
 

„Поставихме акцента и върху малките и средните фирми, защото големите по-лесно се справят в икономическия сектор. Да покажем грижа не само на думи“, допълни тя. На срещата е бил поставен въпросът за защита на правата на работещите, които в рамките на КРИБ са 800 000.

 

Нинова подчерта, че продължават поредицата от срещи на левицата с работодателски организации, синдикати и граждански структури. „Акцент в нашия проект за Национален план, който изготвяме, е икономиката и образованието. Трябва да бъдат положени максимални усилия да гарантираме по-малка бюрокрация, повече контрол за икономиката, изсветляване на сивия сектор“, обясни лидерът на левицата.

 

„Постигнахме съгласие да си сътрудничим чрез експерти по подготовка на конкретни политики и законодателни проекти“, уточни тя. По време на срещата е бил представен и  внесеният в НС закон, засягащ дейността за държавните и общински предприятия от БСП. „Той е в резултат на нашето обещание  за държавна политика в областта на икономиката“, поясни тя. Според нея е добре да се извадят от бордовете и управлението на държавните предприятия политическите назначения, каквато е идеята на закона. „Да се правят професионални назначения на конкурсно начало, така че да е неполитическо, професионално и прозрачно управлението на тези предприятия“, категорична е Нинова. По нейните думи обща е тревогата за кадрите в България, както и  оценката, че с новия закон окончателно се закриват професионалните училища и това ще лиши бизнеса от кадри, които и без това не им стигат в момента. „Набелязахме стъпки да си сътрудничим така, че да предложим мерки, които да доведат до това образованието наистина да произвежда кадри за икономиката, а не безработни млади хора. Искаме да задържим и младите в България“, подчерта лидерът на БСП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5809 |15.07.2016 Стойнев: Борисов се страхува от Корнелия Нинова . 27| 6690 |24.06.2016 Тенчо Попов за Фрог: Брекзитът орязва европарите за България . 0| 4860 |29.03.2016 Нинова в откровен разговор със студенти за политиката, властта и желанията на младите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads