Реклама / Ads
0| 4913 |27.07.2016 СВЯТ

Стрелецът от Мюнхен се оказва ирански неонацист

.
Али Давид Сонболи
Али Давид Сонболи, 18-годишният младеж с германско и иранско гражданство, който миналата седмица откри стрелба в Мюнхен и уби 9 души, може би е действал не от ислямистки, а от расистки мотиви, съобщи ”Франкфуртер алгемайне цайтунг”.
 
Изданието се позовава на източници от разследването, според които той е мразел турците и арабите и се гордеел, че е роден на 20 април - на една и съща дата с Адолф Хитлер.

Освен това Сонболи бил привърженик на известна теория, че "арийците" били дошли в Европа от земите на древна Персия. Поради това той се смятал за наследник на арийци и че има расово превъзходство над турци и араби. Той не е принадлежал към неонацистка структура, но определено е бил расист, допълва "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

Ако твърденията се окажат верни, то те ще противоречат на официалната версия на баварските власти и полиция, че за нападението до търговския център "Олимпия" не е имало политически мотив и жертвите са случайни, посочва агенция ДПА. Засега действията му се описват като серийно убийство на тормозен човек с психически проблеми

В статията се обръща внимание на съобщенията, че Сонболи е подмамил в заведение за бързо хранене жертвите си чрез обещания в интернет за някакви подаръци и че те изглежда не са случайно подбрани.

Всичките 9 жертви са с имигрантски произход, шестима са на възраст между 14 и 17 години, а двама са на 19-20 години. Трима от убитите тийнейджъри са от турски произход, туркиня е и убитата 45-годишна жена. Други трима застреляни младежи – момче и две момичета, са косовски албанци.

Нападателят е симпатизирал на Андерш Беринг Брейвик и стрелбата е станала точно на датата, на която през 2011 г. норвежкия расист и ксенофоб застреля 69 души – повечето от тях младежи – на остров Ютьоя, след като уби други 8 с експлозия на кола бомба в центъра на Осло.

Сонболи очевидно е планирал да избие също голям брой хора, защото е носел със себе си 300 патрона.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4355 |25.07.2016 Задържаха съучастник на касапина от Мюнхен . 0| 4617 |24.07.2016 Убиецът от Мюнхен купил пистолета от Словакия . 0| 5164 |24.07.2016 Пострадалата българка в Мюнхен: Много, много ме беше страх

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads