Реклама / Ads
0| 4322 |28.07.2016 НОВИНИ

Янков: Възразяваме срещу възможността за полицейски произвол

.
Красимир Янков
Възразяваме срещу възможността за полицейски произвол. С този закон се предлага министърът на МВР да разполага със съдбите на хората без да има институции, които да го контролират. Управляващите се опитват да успокоят обществото, че има регламент и закон. Въздържахме се при гласуването, защото законът отваря врата, с която да се злоупотреби, коментира Красимир Янков от БСП приетия на първо четене в Закон за антитероризма.
 
Този закон връща нещо, което се отричаше от ГЕРБ - контраразузнавателната служба да има полицейски правомощия и възможност за реакция, посочи Янков пред ON AIR  и подчерта, че службата остава само информационно-аналитична.

Сега дават правомощия на ДАНС. Аз не съм против това ДАНС да може да реагира. Проблемът е, че управляващите не са последователни и нямат ясна концепция как точно да работят службите, допълни депутатът от БСП.

Той е на мнение, че "МВР няма сили да противодействия на такъв тип престъпления и работи неефективно". Според него, министърът на вътрешните работи няма визия за работата на ведомството.

той коментира и президентската тема. АБВ има грехове към БСП , трябва да мине през пречистване. Това заяви още Янков, който е категоричен в позицията си, че няма как партията му да подкрепи Георги Първанов и Ивайло Калфин от АБВ като кандидат-президентска двойка.

Проведохме разговори с АБВ, единодушни сме в лошата оценка на мандата на Росен Плевнелиев. Категорично БСП е водеща в този диалог и е с най-голяма подкрепа. Имаме готовност да противодействаме на фалшификация и натиск на изборите, коментира още гостът в студиото на Владимир Сиркаров.

Той е убеден, че ще има ляво обединение, но "въпросът е кои ще участват в него". Според депутата от левицата в последните 26 години БСП покрива в пълнота левия спектър.

И за тези избори имаме регламент, че се явяваме като "БСП - Лява България" с 13-те партии. Обединение зад лявата кандидатура ще има. Заложено е двойката да е от патриоти, които да отстояват националния интерес и да имат грижа за българите, добави Красимир Янков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6451 |03.07.2016 Симеон Дянков: Лукарски трябва да бъде сменен . 3| 6686 |03.07.2016 Красимир Янков: В ресторанта и на улицата се стреля, да махнат Бъчварова . 4| 5225 |26.06.2016 Янков: Ефективно ли е МВР? . 8| 7380 |22.06.2016 Кр. Янков: МВР се ръководи некомпетентно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads