Реклама / Ads
21| 27668 |29.07.2016 НОВИНИ

Сл. Трифонов: Решението на КС е мерзко; преди изборите на Орлов мост

.
Слави Трифонов
Този Конституционен съд не действа съобразно основния си ангажимен към народа, а в интерес на политическата класа. Хората искат да бъдат питани, дали да се промени политическото статукво. Има конкретен казус, 6 въпроса поискани от 700 000 граждани. Това, което реши КС, не е незаконно, но решението е неморално, мерзко, долно. Най-отгоре стои народът. Така Слави Трифонов коментира решението на КС да спре 3 от въпросите на референдума.
 
Всяка една институция би трябвало да работи за благото на хората. Те трябва да служат на хората, които искат да бъдат питани. Това е пряката демокрация. Това е един фарс, един водевил. Намериха един президент, който се излага хиляда пъти и намериха формулата да спрат референдума, разгорещи се Слави.

Ако някой си мисли, че това е краят, значи се е объркал. Аз съм човек, който води шоу, но в личен план съм гражданин. Като 700 000 граждани , които искат да бъдат питани. И ще използвам правата, които ми дава конституцията. Вълнува ме да бъда попитан като гражданин какво искам и мисля, посочи още той.

КС е слуга на политическата класа, която иска да си запази привилегиите си. Отношението на тази класа към народа е като на господар към плебеи, категоричен бе водещият. Не бих скъсал снимка на конституционен съдия, бих го скъсал по друг начин, допълни той.

Референдумът ще се случи с трите въпроса, които останаха. Тази забрана с трите въпроса ще амбицира българския народ. Той ще излезе и ще гласува. Ще направим един концерт на Орлов мост и ще приканим по законов път да кажат мнението си. Ако не стане по законов път, ще стане по друг начин. Бяхме излъгани от такива хора като Филип Димитров, каза още Трифонов.

Най-голямото ми разочарование е това в момента. Но хората вече осъзнават силите си и ще променят нещата, призна той.

Мисля, че КС и разни други субекти, доста сериозно ме тикат към нещо, което се двоумя. Но те са се засилии. Когато някой си го проси, обикновено си го получава - така Слави Трифонов отговори на въпрос, дали ще влиза в политиката.

Нищо не става от българските политици! Г-н Борисов има възможността да се кандидатира за президент и хората ще решат дали ще е президент или премиер. Аз вярвам в реалната демокрация, завърши Слави Трифонов.

Преди изборите ще излезем на Орлов мост. Там ще кажем своята дума. Както е било. Никой не е казал, че ще е концерт - може да е нещо друго. Ще се съберем там.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 4630 |24.06.2016 Тръмп: Решението на британците за Брекзит е фантастично . 8| 4157 |24.06.2016 ЕС поиска Лондон веднага да приложи решението от референдума . 111| 10096 |12.06.2016 Слави Трифонов: Да се спира референдум е долно и неуважително . 11| 4875 |10.06.2016 П. Карастоянова: Решението за отстраняването ми бе взето под натиск

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads