Реклама / Ads
0| 4205 |29.07.2016 НОВИНИ

На 14 август БСП обявява кандидат-президента си

.
Корнелия Нинова
„На 9 август предстои среща за втори разговор с „Движение 21“, а на 12-ти – втора среща с АБВ. „Отиваме на преговорите с нашите номинации, те с техните, и търсим къде можем да съберем имената, за да издигнем най-подходящата кандидат-президентска двойка“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в Габрово на Национално съвещание под надслов „За задачите на БСП в Президентски избори 2016г“. Тя каза също, че на 14 август левицата свиква Национален съвет, за да се определи формулата за участие в изборите и за издигане кандидатурата за президент.
 

Лидерът на социалистите бе категорична, че ГЕРБ нямат кандидатура. „Те чакат нашата, за да се нагодят според нея. Каквото и да говорят, това е факт. Но ние имаме самочувствие и не можем да се нагаждаме според другите партии. Ние сме партия – силна, готова и решена за победа, така че на 14-ти август обявяваме кандидата за президент и тръгваме в кампания. Необходима ни е пълна мобилизация на силите“, заяви тя пред събралите се. Нинова поздрави всички присъстващи по повод 125 години от началото на борби за солидарност, справедливост, свобода и равенство, в които партията е доказала, че може да отстоява тези идеали.

 

„БСП си поставя за цел да промени България, защото правителството на Борисов ни води към катастрофа“, каза още тя. Според нея икономиката се връща назад. „Само заеми и никакво развитие, целият малък и среден бизнес е на колене, а народът чака да му се обърне внимание“, уточни председателят на партията. Тя коментира и здравната реформа, с която управляващите са накарали хората да дават пръстови отпечатъци в болниците. „Сложиха списък за чакане - за умиране, може би“, каза Нинова. По нейните думи реформата в образованието създава неграмотни деца, а това означава млади безработни след няколко години. „Съдебната реформа не дава резултат – нито престъпниците са в затвора, нито хората са по-спокойни“, допълни лидерът на социалистите. Нинова постави въпроса и за националната сигурност. „Светът се раздира от войни и тероризъм, мигрантска вълна, а българското правителство се държи неадекватно. Много пъти е на ръба да вкара страната ни в проблеми“, посочи тя. Според нея заради властта и баланса в това управление има тежки противоречия по отношение на националния интерес. „Един ден са за  флотилия в Черно море, а на другия за демилитаризация. Ние сме длъжни да дадем алтернатива и друг път за развитие на България и перспектива на хората“, категорична е Нинова.

 

Председателят на БСП заяви, че парламентарната група на левицата приключва сесията в Народното събрание с добър резултат, който показва, че единствената смислена и съдържателна опозиция е БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ. „50% от целия контрол от 8 парламентарни групи е на БСП и то по теми, които имаме последователна позиция“, каза още тя.

 

По повод проведеното допитване в партията, лидерът на социалистите обясни, че чрез него социалистите са дали мандат на ръководството да потърси път за обединение на всички леви хора, социално мислещи, които подкрепят каузата и програмата на БСП, за да тръгнат  обединени в битката за президентските избори. „Знаете пред какво сме изправени – ГЕРБ винаги фалшифицират избори. Ще опитат и сега. Ние сме хората, които ще ги спрем. Искаме честен избор. Искаме хората да си кажат свободно волята и да изберат най-подходящата двойка, защото в тази изключително сложна обстановка в света и около нас, имаме нужда от президент, който да бъде гарант за националната сигурност“, заяви Нинова. По думите й президентът трябва да вдъхва спокойствие на нацията, да бъде страж на българския национален интерес, да го отстоява еднакво и на Изток, и на Запад.

 

„Оценката ни за президентския мандат на Росен Плевнелиев и партия ГЕРБ е провал. ГЕРБ и техният президент Плевнелиев разделиха нацията. Президентът не защити обикновения българин. Затова искаме моделът ГЕРБ в президентската институция да спре“, категорична бе лидерът на социалистите. „Тези, които можем да го спрем сме само ние. Няма друга алтернатива в България – толкова силна и толкова сериозна. Вашите усилия ще доведат до победата, не само за нас, а и за България, която обичаме“, завърши Корнелия Нинова пред препълнената зала.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4178 |27.07.2016 Митьо Очите заминава за Израел през август? . 0| 4482 |26.07.2016 Цветанов: Не се притесняваме от кандидат-президента Първанов . 0| 4294 |26.07.2016 Ердоган се среща с Путин на 9 август в Санкт Петербург . 0| 4619 |21.07.2016 Климатолог: Август ще е топъл и сравнително сух

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads