Реклама / Ads
1| 6192 |01.08.2016 НОВИНИ

Няма 12 млн евро за мачовете от Висшата лига на Англия

.
Българските фенове на Висшата английска лига по футбол ще трябва да се задоволят с българските мачове. Все още никой в България не е платил или заявил желание да плати 12 млн евро за правото да излъчва сезона на най-доброто първенство в света.
 
Началото ва футболната лига е след две седмици. Тя се открива по традиция с мач между шампиона и носитуля на ФА къп – „Лестър” и „Манчестер Юнайтед”. Засега правата на първенството не са купени от никой в България. Те струват 11 млн евро плюс още милион за техническото осигуряване на излъчването.

Досега английското първенство се излъчваше от „Диема спорт” на Нова телевизи. Смяташе се, че тази година това ще продължи. Сумата облаче се оказала почти двойно по-висока от миналата гоина и поради тази причина непосилна за българска медия. Няма и никакъв начин чрез реклами да бъде компенсирана, категорични са експерти.

Преди време се заговори, че „Мобилтел” ще купи правата, но засега това е само слух, непотвърден по никакъв начин, съобщава „Дневник” в свое проучване на проблема.

 

Правата на аглийското първенство се държат от Футболната асоциация на Англия. Тя определя и цената. Посредническата агенция IMG също не е дала никаква информация за някакво раздвижване на преговорите с българска телевизия.

Според "Дневник" нито една компания в България не е склонна да плати исканите 11 милиона евро на сезон. Сумата е с около 60% повече от досегашния договор на "Нова броудкастинг груп". Българските телевизии дори не се приближават до тази сума.

Преди десетина дни в България е бил представител на IMG в опит да намери купувач, но опитът се оказал неуспешен. Смята се, че от IMG са склонни на преговори за сваляне на сумата, но при условие, че се излъчват само отделни мачове, а не всички от кръга. Не е ясно как ще се развият събитията и е много вероятно българските фенове да останат без любимите си мачове от английското първенство.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 15192 |01.08.2016 Скандално! Наш олигарх платил 200 000 евро на ФИФА да разследва ЦСКА . 0| 4755 |29.07.2016 Захариева: Европа отхвърли иск на Дамбовците за 82 000 лв. и на Ал. Петров . 0| 4182 |29.07.2016 Задържаха за 1 млн. евро подкуп зам.-шефа на румънската Централна банка . 0| 4437 |29.07.2016 Няма да събираме документи за доказване на стаж за пенсия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads