Реклама / Ads
0| 4285 |02.08.2016 НОВИНИ

Юнкер предложи британеца Джулиан Кинг за еврокомисар по сигурността

.
Джулиан Кинг
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предложи Джулиан Кинг да заеме поста на европейски комисар по сигурността като негова британска номинация в изпълнителната власт на ЕС след референдума за ”Брекзит”, предаде AFP. ”Председателят Юнкер оповести намерението си да разпредели поста по сигурността в ЕС на сър Джулиан Кинг”, се казва в изявление.
 
Номинацията е изпратена за одобрение в Европейския парламент. 52-годишният Джулиан Кинг ще заеме поста на Джонатан Хил като британски европейски комисар, който подаде оставка след резултата от референдума. Хил отговаряше за финансите в ЕС, които бяха прехвърлени на зам.-еврокомисаря Валдис Домбровски. За Джулиан Кинг оставаха възможности като мултилингвизъм, одити или връзки с Африка. Но в ЕК се е състояло преподреждане на ресорите и сигурността от Федерика Могерини се прехвърля на Кинг. Той бе номиниран за комисар от Дейвид Камерън преди да подаде оставка. Кинг в момента е посланик на Великобритания в Париж. Преди това има дълга кариера в евроинституциите. В началото на 1990-те Джулиан Кинг започва да се специализира по въпросите на Общата европейска отбрана и политиката на сигурността на мисии в Люксембург, Хага, Лисабон и обратно в Лондон. С тази тема той се занимава тясно близо две десетилетия. През 2004 г. Кинг е назначен за постоянен представител на Великобритания в ЕС по въпросите на политиката на сигурност. Две години по-късно (2006 г.) кралица Елизабет II го посвещава в рицарско звание - кавалер на ордена на Св. Майкъл и Св. Джордж. Между 2008 и 2009 г. сър Джулиан Кинг е началник на кабинета на британския еврокомисар в Брюксел (Питър Манделсън и впоследствие Катрин Аштън).

През 2009 г. Джулиан Кинг е назначен за посланик в Дъблин, а през 2011 г. оглавява Службата за Северна Ирландия към външното министерство в Лондон. За заслугите му, през 2014 г., по време на историческата визита на кралица Елизабет II в ирландската столица, му е присъдена и титлата рицар-командир на кралския викториански орден. В началото на 2016 г. сър Джулиан Кинг зае поста посланик в Париж.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4074 |20.07.2016 Бареков се самопредложил да преговаря с Иран за реактора . 2| 4477 |12.07.2016 Станишев към Юнкер: Приоритет ли са младежите за ЕС, щом режете парите за тях? . 1| 4647 |29.06.2016 Кунева предложи на молдовски университет, да стане български . 0| 4092 |27.06.2016 Юнкер и Камерън разговаряли приятелски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads