Реклама / Ads
5| 19883 |03.08.2016 НОВИНИ

Ген. Стефанов: Борисов го е страх от армията и ген. Радев

.
Стефан Стефанов
Оставката на ген. Радев беше очаквана. Изненадва ме търпението и поведението на други. По отношение на перспективата пред него, за влизане в политиката, мисля че това не е първопричината да напусне армията. Ген. Радев е офицер с опит, професионалист и силно привързан към бойната ни авиация. Това заявява военният разузнавач ген. Стефан Стефанов
 
Решението на генерала е продиктувано от несъгласието, с което посреща симулирането на някакво оживление в най-престижния ни вид въоръжени сили от страна на министъра на отбраната, казва още  председателят на Комитета на випуските на Националния военен университет „Васил Левски” и бивш заместник-директор на Служба „Военна информация”.

СтеФанов  коментира пред Otbrana.com и обвинението на Борисов в лъжа към ген. Радев и това, че военният министър Ненчев се плаши от несъгласието на генерала с решения на Народното събрание. "...Издават паника. По-точно, безпомощност пред обективното и дълбоко мотивирано решение на един авторитетен генерал. Действията му не са вписват в предварително закодираното, от нейния лидер, функциониране на матрицата ГЕРБ. Образно казано някой извика, че в кораба на властта има пробойна и…брожението започна. Страхът от неизвестното бъдеще ги кара да бъдат подозрителни към настоящето.

Борисов го е страх от армията. Години наред той игнорира българската войска. Генералитетът беше орязван, смачкван и пресяван, а ръководството й дадено под аренда на коалиционни партньори. Причините са субективни. Премиерът познава структурите на МВР, но не и армията. Разбираемо. Той не е бил никога част от нея. Това го прави неуверен и се чувства уязвим в компетенциите си. Понася с накърнено самочувствие, че над него има и върховен главнокомандващ. Всеки инакомислещ от висшия офицерски състав, приема като непосредствена заплаха и прехвърля отговорността на военния министър за неговото „кадрово развитие“. Както и за решаване на проблемите на армията. Но, в случая, казусът с генерал Радев е и негов личен гаф. Трудно понася загубите и за да лъсне имиджа си на непогрешим, предприе тази извънредна обиколка вчера, категоричен е ген. Стефанов.

Когато един генерал си подаде оставката 5 години преди определения по закон срок, това трябва да е сигнал към Министъра на отбраната, че нещо не е в ред в армията. Ако същият генерал е командир на вид въоръжени сили това е удар върху цялото правителство и по-специално върху министър-председателя. Влизането на генералите в политиката показва, че политическата обстановка в страната се нуждае от промяна, коментира още генералът във фейсбук.
      

     
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 11938 |02.08.2016 П. Симеонов за Фрог: Възможен е хаос, ако Борисов се кандидатира за президент . 1| 5814 |02.08.2016 Борисов: Ненчев ме предупреди, че ген. Радев е политическа фигура . 0| 4558 |01.08.2016 Ципрас и Борисов се договарят в Бояна за втечнения газ . 1| 4978 |01.08.2016 Страх от компромати спряха В. Лечева за кандидат-президент на БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads