Реклама / Ads
0| 4357 |03.08.2016 НОВИНИ

Бъчварова призна: Динамичен е потокът от бежанци, правим нов център в МВР

.
Румяна Бъчварова
Център за борба с трафика ще работи за справяне с бежанската вълна. Това каза след заседание на правителството вицепремиерът и министър на вътрешните Румяна Бъчварова.
 

Тя обяви, че се готви структурна промяна в повереното й ведомство, с която ще бъде обособен въпросният център. По думите й той ще работи приоритетно по въпросите, свързани с трафика, с които досега били ангажирани отделни дирекции, съобщи Нюз. бг.

 

„Сега ще съберем всички на едно място, базирайки се и на изключително положителния ни опит и в Слънчев бряг, и в Центъра за борба с контрабандата”, обясни вътрешният министър. Тя обяви, че очаква той да заработи до дни.

 

Относно ситуацията по границата ни с Турция, Румяна Бъчварова отчете, че в последните дни има групи, които са успели да задържат. „Следим, динамичен е потокът и необходимите сили са разположени на границата. Включени са всички възможности, които могат да предотвратят нелегалното преминаване и трафикирането”, коментира министър Бъчварова.

 

„Поддържаме контакт с нашите партньори в Брюксел и в Турция, в момента следим ситуацията”, коментира Бъчварова. Тя изтъкна, че е получила уверение от комисар Димитрис Аврамопулос, с когото е разговаряла преди два дни, че турската страна ще продължи да спазва поетите ангажименти.

 

„Просто им трябва време, за да възстановят силите си в сферата на сигурността и това означава, че ние към момента нямаме основание да променяме общата си политика по отношение на Турция. Но в същото време с цялата си отговорност планираме мерки,  които биха предпазили страната ни”, заяви още Румяна Бъчварова. Полицейски операции срещу нелегални мигранти се провеждат периодично, каза още Бъчварова.

 

Припомняме, че при последната такава операция от снощи по данни на МВР в столицата са задържани 65 нелегални мигранти.

 

„Това, което сме предприели, е продължение на усилията ни да легализираме присъствието на чужди граждани в страната, на незаконните мигранти. Установяваме присъствието им в столицата”, уточни вътрешният министър.

 

По думите й целта на специализираните полицейски операции е да бъдат ограничени максимално хората, които преминават нелегално през територията ни. Основната част от всички проверени при вчерашната операция са имали документи, коментира вътрешният министър.

 

„Не можем да ограничим предвижването на хора, които са минали процедурата за получаване на статут и се опитваме да регулираме присъствието им така, че да не създава проблем на гражданите. Заради това ще има патрул на жандармерията и ще провеждаме тези операции, за да не даваме възможност да се появяват неочаквани развития”, каза още Бъчварова.

Според нея разположението на патрула ще се преценява оперативно и спрямо наличната информация. „Трябва да създадем ред, по който тези граждани пребивават на наша територия”, каза още тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5539 |29.07.2016 Бъчварова се изпусна: Борисов може да е нашият кандидат за президент . 0| 4500 |18.07.2016 Бъчварова, Митов и шефове на спецслужбите информират в НС за Турция . 0| 5397 |13.07.2016 Бъчварова видя нов ръст в разкриваемостта на престъпленията . 1| 4401 |05.07.2016 Нинова поздрави Бъчварова и МВР: Бъдете горди, със самочувствие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads