Реклама / Ads
0| 4335 |04.08.2016 СВЯТ

Задържаха над 20 души в Рио при операция срещу наркодилъри

.
Полицията на Рио де Жанейро арестува вчера 21 души при операция срещу наркодилъри във фавелите на Комплексо ду Алемао - един от най-престъпните квартали на бразилския град. Това съобщиха местните органи на реда, предаде ТАСС и БТА.
 

"Наши хора действаха там под прикритие от миналия август до април т. г. и през това време стана съвсем ясно какво трябва да правим. Имаме 47 заповеди за арест, а 21 заподозрени вече са заловени", заяви Фабио Асти, началник на едно от полицейските управления в Рио.

 

"Става дума за много важна операция, тъй като престъпници постоянно нападат полицаите, работещи в района. Трябваше да действаме днес, за да предотвратим по-лоши сценарии", добави той.

 

По думите му мащабните акции на полицията срещу наркомафията не бива да пречат на подготовката за олимпийските игри, които се откриват в Рио в петък.

 

"Според мен специалната операция няма да изплаши пристигналите в града за състезанията. Напротив, тя ще съдейства гостите на Рио де Жанейро да се чувстват в по-голяма сигурност. Всички наши действия са добре планирани и се извършват за благото на хората", изтъкна Асти.

 

В операцията участваха общо 450 полицаи. При арестите избухнаха престрелки с престъпниците. Един служител на реда бе ранен в рамото без опасност за живота, добави той.

 

Фавелите са гъсто заселени квартали с бедно население и висока престъпност. Поддържането на реда там е поверено на специални полицейски подразделения, но влиянието на наркомафията в тези квартали остава твърде силно, напомня ТАСС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4587 |26.07.2016 Задържаха 19-годишен, многократно изнасилил бежанка в Гърция . 0| 4225 |25.11.2015 Унгария задържаха четирима с бомби . 0| 5234 |23.11.2015 Задържаха шестима терористи в Кипър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads