Реклама / Ads
1| 16526 |04.08.2016 ПОЛИТИКА

Циркът చీఫ్ అవివేకిని* на МВР с лятна програма

.
Йеронимус Бош - Изваждане камъка на глупостта. 1475 г.
Фанааме го...го...големи крадци. Първо а поз...драим колегите за големата реализациа, щото тия са гоеми крадци на коли...Сеа нема да им каа имената, само п...п...рякорите...
 
Чрез този словесен диамант на главсека на МВР Георги Костов прогресивното човечество узна, че полицията е спипала Горнобанския и Капитана. 

Къде е Джон Едгар Хувър да види какво е истинска реализация! Къде е Феликс Едмундович - Железния?... Лежат си в  място светло, в място злачно, в място прохладно, където няма никаква болка, скръб и въздишка и не ги е еня какви чудеса от храброст сътворяват българските ченгета в тоя летен момент. По-скоро техният върховен жрец Георги Костов, известен още и като главен секретар на МВР.  Колко мъжество и сила на духа са нужни, да се изправиш в 9,13 ч. сутринта пред камерите на подопечна телевизия и да обявиш с думи прости за извършена колосална акция. Без да си обърнал нито една бира! Героично! Нечовешко! Грандиозно! Докато цивилните гарги се препичат край големия морски аналгин, българските криминалисти, начело – вече знаете с кого – преследват стъпка по стъпка автоджамбазите. Дебнали ги цяла нощ, но ги спипали чак на сутринта. В кв. Лагера. И кого хванали? Някакви нещастници, отдавна изпаднали от занаята, мъчещи се да свият 12-годишен "Опел Корса".... Представете си мащаба на операцията, майко мила! А защо сутринта ли? Ами за да дойдат телевизиите, бе, серсеми. Размърдайте си мозъците. Също и за да може главсека Костов да изрече сакралното обяснение за величавото събитие. Да го изрече по своя неповторим начин. Надминавайки дори  Цветан Цветанов! Което си е олимпийски рекорд – привет, Рио!

 

Фанааме ги... рече Костов, поправяйки младата репортерка, която напираше да го прекръсти на Терзийски... Добре, фанаате ги - да видим по-нататък, Костов-Терзийски. Един бърз поглед към заглавията на медиите от началото на годината досега показва, че Костов-Терзийски се е хвалил точно 7 пъти за заловени най-големите и най-опасните автокрадци – не само в София. Но от това не е произтекло нищо. Сиреч, както казва премиерът Борисов, няма завършена докрай реализация. А няма, не само защото Костов- Терзийски се е хвалил прибързано, а защото е нямало годни доказателства. Било е ПР и самореклама. Само че без годни доказателства хвалбите не минават пред съда. Затова и нито един автоджамбазин не е отишъл на подсъдимата скамейка, откакто Костов отговаря за таа работа.  

 

Разкриваемостта на престъпленията у нас е 38,9%. Според официалната статистика на МВР. Само че това се отнася единствено за регистрираните престъпления, повечето от които се водят за „разкрити” без да се отчита, че дори не стигат до съдебна зала, камо ли до присъди. Манипулация, която се практикува от години и на която отдавна никой не вярва. Прави се за пред Брюксел и за пред Борисов. Да се отчете „голем напредък”. Всъщност е чиста измама.

 

Според Макс Шрайдер глупостта винаги е свързана с шарлатанството. Последното е опит тя да бъде прикрита, но всъщност я издава още повече. Опиянението от собствените действия е друг ярък признак за наличие на големи количества „камъни на глупостта” в нечия глава. (Според учени в Средновековието глупостта, под формата на камъни, е пълнела главите на глупаците.) Подобно поведение е характерно най-вече за хора, които заемат позиции несъразмерни с техните микроскопични възможности. Което пък доказва закона на Исави: Повечето неща стават неумолимо по-лоши...

 

Ето една кратка история...

В един манастир имало много строг учител. Сред учениците му се откроявали двама: Маун Сута и Маун Бала.

Маун Сута бил упорит, ученолюбив и дори в свободното си време чистил манастирския двор, носел прясна вода и пр. Баун Бала обратното – мързелувал, дремел на уроците и се криел, когато го викали за работа. Веднъж двамата се срещнали на двора и Маун Бала попитал Маун Сута, колко прави едно плюс две. „Три”, - отвърнал уверено Сута. Не е вярно, - присмял се Маун Бала. – Прави две.

Скарали се двете момчета, сбили се. В това време край тях минал учителят и ги разтървал. Когато му разказали за какво е спорът, мъдрецът отрязал една пръчка и започнал да налага любимецът си Маун Сута. Плачейки, момчето запитало, с какво е заслужило това наказание, след като е казало правилния отговор.

- Ти си уверен в твоя отговор, но въпреки това си почнал да спориш и дори си влязъл в свада с юмруци, за да го доказваш. На един глупак. Е, кой е по-големият глупак сега? – отвърнал учителят.

 

Нека Георги Костов си живее спокойно и продължава да води МВР към сияйни върхове. Няма да го закачаме, няма да спорим с него, защото може да си изкараме бой с пръчката...

 

Ама какво грандиозно престъпление разкриха в Лагера, а? Бравос! Телевизиите да не дремят, а да поканят веднага министър Бъчварова или самия герой – главният секретар (а защо не генералният секретар...) да обяснят на нас, злобарите и черногледците, какви успехи е жънала, жъне и ще жъне занапред родната полиция. Не е лошо да водят със себе си и Веско Маринов. Цветан Цветанов сам ще довтаса...

Апропо, защо величавият Костов мълчи по случая с побойника общински съветник от ДПС в Плевен Методи Петков?  Да не би, защото го е страх от депутата закрилник на Петков Митхат Метин, който обича да се хвали и заплашва с Делян Пеевски?

Мълчи генералисимус Костов. Мълчи като оная риба, която Петков карал един от битите от него да яде жива. А може би според МВР и прокуратурата общинският съветник е обучавал неукия гражданин що е японско суши и има ли то почва у нас? Суши, драги читатели, а ние си мислим, че човека е пребит брутално, защото такъв е редът в Плевен... Глупав народ.

А Костов да купи на момата от бТВ една блузка, че го прекръсти на Терзийски рано, рано в четвъртък. Преди бирите още.

Е такъв цирк няма! Да се смее ли човек, да плаче ли. Запецващ главсек Костов-Терзийски, мома с микрофон, изтрещял "Опел Корса" и апаши-шматароци... Какъв сюжет. Все е било, но такава аматьорщина и тъпотия не е имало.

Да прощават хората от цирка за сравнението.

 

Д-р Димитър Попкутуев

 

* చీఫ్ అవివేకినిпревод от телугу (същото е и на езика малаялам) който се говори от малцинствени групи в Южна Индия, Шри Ланка и Пакистан. И на двата езика означава обратното на главният умен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 10204 |27.03.2024 Politico: Украйна се приближава към най-опасния си период. Помощта на Запада трябва да завали . 10| 3003 |26.03.2024 Дмитро Кулеба: Дайте ни проклетите "Пейтриът"! . 5| 3474 |25.03.2024 Politico: Преговорите за правителство в България се провалиха . 13| 10264 |23.03.2024 Доц. Искрен Иванов: Атентатът в Москва можеше да бъде избегнат, ако властта бе послушала службите на САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads