Реклама / Ads
0| 7537 |04.08.2016 ФРОГ МЮЗИК

Примата на фадото пак ще пее в България

.
Мариза
Кралицата на фадото - Мариза, отново ще пее за българската публика. Кахърната португалска музика фадо си спечели много фенове у нас, след като в рамките на десетилетие ни гостуваха почти всички изявени артисти в жанра. Но безспорно най-очаквани са гостуванията на Мариза, с царствената осанка, мощен глас и магнетично сценично присъствие.
 
Родената в Мозамбик певица вече е гостувала три пъти в София, но интересът към концертите й не изглежда да намалява. Идната пролет тя ще пристигне за четвъртия си концерт - в зала 1 на НДК, отново организиран от "БГ саунд стейдж" . Екзотичната португалка пристига с репертоара от новия си албум Mundo, но и с легендарните си песни Loucura, O Gente Da Minha Terra, Rosa Branca и Meu Fado Meu. Тя току-що приключи турне в САЩ, посветено на промоцията на албума, а концертите в Европа предстоят.

Смятана за фадо певица №1 в Португалия и наследница на великата Амалия Родригеш, Мариза спечели много овации с играта си в популярния филм на Карлос Саура "Фадо", увеличил известността на този музикален жанр и създал много негови фенове по света. Режисьорът Саймън Броутън пък направи документален филм за Би Би Си с главен герой и заглавие "Мариза".

Родена е през 1973 г. в Мапуто - Мозамбик, от смесен брак между африканка и португалец. Още като дете семейството й се премества в Португалия и тя започва да пее фадо дори без да разбира думите по картинките, които нейният баща рисува. Издава първия си албум Fado Em Mim още на 26 години, следват още седем. Нейният контакт с публиката допринася до голяма степен за успеха на концертите й, на които всеки присъстващ се изправя и пее фадо - независимо дали е в малка лисабонска кръчма или на най-големите сцени в света: от парижката "Олимпия" до "Роял Албърт хол" в Лондон и "Карнеги" в Ню Йорк. Изпълнява дуети със звезди като Стинг (за Олимпийските игри в Атина през 2004 г.), Конча Буика, Тито Парис, Доминик Милър.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2373 |24.04.2024 VIVA с национално турне и концерт на 17 май в Sofia Live Club . 0| 2780 |10.04.2024 "Фар и факла" - Cool Den обявиха излизането на нов албум . 0| 3010 |22.03.2024 Лени Кравиц идва с концерт в България . 0| 3268 |06.03.2024 Големият Андреа Бочели ще изнесе концерт на стадион "Васил Левски" в София на 14 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads