Реклама / Ads
0| 3986 |05.08.2016 НОВИНИ

По 43 презерватива на състезател раздали на Олимпиадата

.
Светът ще бъде Олимпиада за 31-ви път. На емблематичния стадион Маракана, в града-домакин на надрпреварата - Рио де Жанейро, ще дефилират 206 нации, които ще премерят сили в 28 спорта. След 92-годишно отсъствие в програмата на състезанието се завръща ръгбито.
 

А след цели 112 години - голфът. Забележително е, че под Олимпийския флаг ще се състезава и отбор от бежанци, 10 души, съобщи БНТ.

 

Рио де Жанейро е в очакване на най-голямото си приключение - началото на тридесет и първите летни Олимпийски игри. В ранната утрин и олимпийският огън започна финалното си пътуване - от Статуята на Христос Спасител към стадиона Маракана, където ще се състои церемонията по откриването.

 

Традиции и природни чудеса, под това мото е работил международният екип, писал сценария за събитието. Те обещават самба, карнавал и смесица от всичко, което прави Бразилия наистина уникална.

 

    Марко Балич, изпълнителен продуцент на церемонията по откриването каза: Нямаше никакви проблеми между сериозния международен отбор и бразилското творчество. Така че това, което ще видите, е изцяло бразилско, натурално, красиво творчество, което ще докосне сърцата!

 

Тричасовата церемония е разделена на три тематични части - природа, разнообразие и радост. Акцент ще бъде глобалното затопляне и опазването на природата, и по-конкретно на дъждовните гори по поречието на Амазонка. 4 800 души ще участва в шоуто, на което ще се изявят местни звезди. Програмата струва 21 милиона долара, което е наполовина по-малко от похарченото за откриването на Игрите в Лондон, преди 4 години.

 

И още нещо - участниците в Рио ще получат 450 хиляди презерватива или по 43 на човек. На откривнето се очакват 45 държавни глави и премиери. За безопасността ще се грижат 85 хиляди служители на реда.

 

Въпреки че Олимпиадата е белязана от скандали, организаторите си пожелават поне за 16 дни хората да забравят проблемите и да се насладят на спорта. А най-голямата интрига си остава кой ще запали Олимпийският огън?

 

Някои от състезанията започнаха още преди официалното откриване на игрите и домакините вече трябваше да преглътнат горчив хап и то там, където са най-силни - в мъжкия футбол. Тази нощ Селесао разочарова и направи нулево равенство срещу Република Южна Африка, след като Неймар и компания бяха с човек повече последния половин час.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5143 |31.07.2016 Йордан Йовчев: След 10 години ще имаме силни състезатели . 1| 4596 |18.01.2016 Станка Златева слага край на състезателната си кариера . 1| 4590 |26.08.2015 Пак кръв при гонка! Състезател уби колоездач . 0| 5300 |01.07.2015 Стотици състезатели изпратиха Тодор Славов в последния му път

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads