Реклама / Ads
0| 11886 |05.08.2016 ЪNDERGROUND

СКАНДАЛ! Изтезават 21 мигранти във „Факултета“, задържаха сина на ромски бос, МВР си трае

.
21 мигранти са държани под ключ и изтезавани в гараж в столичния квартал „Факултета“. Това научи Фрог нюз от полицейски източници. По случая миналата събота е задържан синът на известния ромски бос Георги Янев-Джеймса-Любомир. Георги се счита за най-влиятелния тартор на циганите след Киро Японеца. Сочен е за главатар на имотната мафия, която остави стотици възрастни хора на улицата.
 

Намирането на бежанците разкри грандиозна схема за трафик към Западна Европа, в която ромските босове активно участват. Чужденците пристигнали по канал от Бургас за Сърбия. До София ги докарали съвсем други хора. Те си платили предварително на трафикантите за целия маршрут. Ромите, обаче решили да изкарат още пари, взели хората и ги заключили. Сред тях има и две малки деца на по 2 години. Престъпниците им казали, че няма да мръднат от гаража, докато по банков път не преведат още пари. За да изглеждат убедителни започнали да ги бият. Развъртели и брадви пред очите им, като се заканили, че ще им отрежат главите. Бежанците се опитали да бягат, но не могли да се отърват от капана. След като прекарали 4 денонощия под ключ, успели да се свържат с тел. 112 и да искат помощ.

 

По това време в палата на Джеймса бил само синът му Любомир. Той бил задържан и пуснат. Чак след едно денонощие пак го арестували. В хода на разследването станало ясно, че за да върви трафика по активно, близки на ромската фамилия се прибрали от Испания да помагат. Установено е, че в канала участват двама пакистанци и мъж на име Али. Именно той бил посредника между турската и българската страна.

 

След като се запозна със събраните доказателства, Софийски районен съд остави Любомир Янев за постоянно в ареста. Преди заседанието баща му спретнал скандал на съдебна охрана. „Вие за какви се мислите, какви са тези уговорени истории“, викал истерично Джеймса. Според полицейски източници, в момента трескаво се търсят контакти със Софийски градски съд, за да може на втора съдебна инстанция Любомир да бъде пуснат на свобода.

 

Любопитното е, че редовите ченгета още не могат да повярват, че ромски бос от такъв калибър е в ареста. Бащата и синът винаги до този момент са отървавали кожата, докато хората от техния кръг са влизали в затвора. Ние се радваме, ама шефовете ни не чак толкова, признаха редови полицаи.Прави впечатление, че МВР не съобщи за задържаните мигранти, въпреки, че ежедневно се огласяват подобни случаи. Твърди се, че ромският тартор и семейството му се ползвали от полицейски чадър.

 

Преди време срещу Джеймса са били подадени десетки сигнали за имотни измами. По непотвърдена информация именно той е човекът, който урежда гласуването в квартала. Това признават хората във "Факултета" пред журналисти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4319 |04.08.2016 По 50 евро на кола с имигранти взимали корумпираните ченгета . 0| 4680 |04.08.2016 Полицаи пак проверяваха района на Лъвов мост за нелегални мигранти . 0| 8664 |03.08.2016 Вижте как мигрантите окупираха центъра на София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads