Реклама / Ads
0| 4492 |05.08.2016 НОВИНИ

Нарекоха Тръмп руски агент

.
Доналд Тръмп
Доналд Тръмп е ”агент на Руската Федерация, без да си дава сметка за това”, казва в коментарна статия във в. ”Ню Йорк таймс” бившият началник на ЦРУ Майкъл Морел, предаде Франс прес, цитирана от БТА.
 

Той критикува остро Тръмп, изтъквайки, че не само не е квалифициран за президентския пост, но и може дори да представлява риск за националната сигурност на САЩ.

 

„Ние от света на разузнаването бихме казали, че руският президент Владимир Путин е вербувал Тръмп за агент без той да си дава сметка за това”, казва Морел, който е прекарал 33 години в ЦРУ.

 

Той припомня, че Путин е бил агент на руското разузнаване, имащ опит в напипването на слабите места у мишените си. Той знае и как да използва най-добре тези слаби места. Така например по време на първичните избори на републиканците Путин е отправял комплименти към Тръмп и последният е реагирал така, както е предвидил Путин. Той напомня, че Доналд Тръмп нарече руския президент велик лидер и че призова руските разузнавателни служби да шпионират Клинтън.

 

Тръмп дори постави под въпрос американския ангажимент в НАТО в случай на руска агресия срещу балтийска държава, припомня Морел. Бившият шеф на ЦРУ обвинява още Тръмп, че е подкопал сигурността в страната, като е призовал за забрана на влизането на мюсюлмани в САЩ.

 

От своя страна Доланд Тръмп обвини Майкъл Морел, че е действал по заповед на Белия дом, наричайки го „неволен агент на Русия”.

 

„Домашният сървър на Клинтън, за който тя лъга американците, беше огромен риск за националната сигурност, така че не е чудно, че кампанията й активира още една пешка на Обама-Клинтън - не независим човек, защото той щеше да се опита да промени темата на разговора”, заяви Тръмп във Facebook.

 

Подобни изказвания по адрес на Тръмп се появяваха многократно. В края на юли щабът на Клинтън обвини Тръмп, че му помагат руски хакери, заподозрени за атаката срещу сървъра на Демократическата партия. Тръмп реагира като предложи на руските хакери да намерят и оповестят десетките хиляди електронни писма, изчезнали от личния сървър на Клинтън в качеството й на държавен секретар. Демократите заявиха също, че Тръмп насърчава шпионажа от страна на други държави и дори го обвиниха в държавна измяна. Самият Тръмп заяви, че обръщението му към Русия е било саркастична шега.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4105 |05.08.2016 Талибани плениха руски пилот на хеликоптер . 0| 3999 |03.08.2016 Хилъри Клинтън увеличава преднината си пред Тръмп . 3| 5361 |02.08.2016 Пуснаха отровен газ в селото, където свалиха руски хеликоптер . 0| 5286 |29.07.2016 Тома Томов: И Тръмп, и Хилъри имат руска връзка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads