Реклама / Ads
0| 11492 |06.08.2016 НОВИНИ

20 години след смъртта на Ванга предсказанията се роят

.
Баба Ванга
Хиляди се събират днес в Рупите, за да отбележат 20 години от смъртта на Ванга. Датата на нейната смърт е 11 август, но хората се събират да я почетат днес, защото е събота и могат да пътуват. И до днес мнозина вярват, че пророчицата продължава да помага на хората и от отвъдното.
 
Хората я помнят с добрата дума и внимание към проблемите на обикновения човек. Помнят и нейните курбани, на които са се събирали хора от цялата страна.

 

За Ванга са изписани всякакви неща: изследвания, спомени и чисти небивалици. Едно от нелепите твърдения е, че при нея е идвал Хитлер и си тръгнал много разстроен след разговора с пророчицата.

Споменава се също че е предсказала събития до 3797-а година, което тя никога не е правила, нито обсъждала.

Руският изследовател на Ванга Евгений Александров е категоричен, че името на пророчицата отдавна се е превърнало в бизнес, търговска марка и начин за самоизтъкване. Той дава пример с десетките книги, които често съдържат противоречиви и самоизключващи се твърдения. Злоупотребява се и с предсказанита, на които много хора вярват, без да се замислят. Рупите пък вече са туристическа дестинация и хотелите и ресторантите в района печелят от това. Не са малко и тези, които продължават да изваждат все нови и нови неща за срещите си с нея, което също не е много убедително.

 

Според различни публикации Ванга е предсказала началото на Третата световна война през 2006. Според други през 2008 г. И така до 2044 година. Точно десет са вариантите – всеки може да си избере...

 

Някои твърдят, че Ванга казала на Тодор Живков: Няма хитрец, дори и най-големият, който да е надхитрил съдбата си. Ще хитрува толкова, колкото му е дадено от Бога. И после няма право на снизхождение!…

 

На банкера и милионер Емил Кюлев пък рекла: Който краде, за здраве ке плаче…

 

Приписват й се и други мисли, които не е ясно пред кого и кога е изрекла, но те са популярни и до днес.

Например: Ке дойдат времена, само момите ще раждат, жените – не!


Сини, червени, зелени – заедно ако се обединят, страната веднъж завинаги ще се оправи”.


България не е бедна. Тя има народ трудолюбив, работлив. Българският народ всичко може, по силите му е всичко да произвежда. Народът ни е учен за разлика от някои други народи. Най-ученият в света!”

 

С панахида на гроба на Ванга в местността Рупите ще бъде отбелязана 20-годишнината от смъртта ѝ. По традиция панихидата се отслужва в съботата преди тази дата.

В църквата "Св. Петка" са поставени две нови икони, дело на акад. Светлин Русев. Нарисувал ги по заръка на Ванга. Приживе тя му казала какво да изографиса. Не е ясно само защо академикът е чакал 20 години, за да изпълни заръката...

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4571 |05.08.2016 Бокава пета след второто гласуване за шеф на ООН . 0| 4188 |05.08.2016 Шофьор на джип загина след удар в кола . 2| 7221 |04.08.2016 Жертва на общински съветник от ДПС: И в лагерите на смъртта не са ги били така . 0| 5689 |03.08.2016 918 пожара са горели през последните 4 дни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads