Реклама / Ads
0| 4598 |06.08.2016 НОВИНИ

Корнелия Нинова: Борисов е разколебан дали да се кандидатира за президент

.
Корнелия Нинова
„Решенията след разговорите за кандидата ни за президент се внасят в НС на БСП, и с гласуване от всички се определя кой ще бъде нашият претендент. Решенията в БСП се взимат по правила”. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по Дарик Радио. По думите й всички трябва да разберат, че има ред в партията, който ще бъде извървян от началото до края.
 
„Ще се съобразяваме с това, което хората кажат и ще вървим напред”, категорична бе тя и допълни, че никой не трябва да подценява членовете в Националния съвет на БСП. Нинова обясни, че е въведено и вътрешнопартийното допитване, което е новост в БСП. „Знам, че не е лесно да се въведе този нов стил на вземане на решения в партията и да се превърне в нов стил на водене на политика”, коментира тя.

Лидерът на социалистите каза какви са стъпките, по които левицата върви. „Направихме вътрешнопартийно допитване и членовете ни решиха, че трябва да се положат усилия да се обедини лявото и да се направи широка коалиция срещу ГЕРБ и дясното. Започнахме разговори и стигнахме до принципни съгласия с другите партии и граждански организации, че трябва да се обединяваме”, обясни Нинова. Като втора стъпка тя посочи номинациите за президентските избори, и че те трябва да бъдат издигнати от структурите на БСП. „Кандидатурите вече са издигнати”, обясни тя и продължи с третата стъпка: „С тези имена, които остават след самоотводите, отиваме на разговори с другите евентуални партньори в ляво”. Нинова обясни още, че е имало различни позиции и емоции по повод кандидат-президентската двойка. „Редно е сега всички да се успокоят и да пристъпим към работа. В такива случаи трябва да заложим на правила и последователност при изпълнението им и възлагане на вземането на решения от органите на партията, а не на лични пристрастия”, категорична бе тя.

Председателят на БСП бе категорична, че в левицата не е обсъждано как да бъде отстранен един или друг кандидат за президентската надпревара. „Обсъждахме имената, останали на финала, за да се явят на гласуване в Националния съвет и няма как Изпълнителното бюро да вземе това решение”, подчерта Нинова и допълни, че всеки от колегите й има право на мнение и може да го изрази. Лидерът на социалистите бе категорична, че няма да коментира противоречия в мненията, защото това прави партията по-слаба. „Мястото на тези разговори е в органите на партията”, подчерта тя.

На въпрос как ще обясни, че кандидатурата на ген. Радев е нейна, а не на Георги Първанов, Корнелия Нинова категорично заяви, че това е една от много манипулации, които тя е чула. „Няма нужда да убеждавам, защото той е номиниран от хората от над 20 общински партийни организации – те могат да кажат. Самите хора вътре в БСП знаят истината”, категорична бе Нинова. Тя обясни, че очаква да има забавяне с освобождаването на ген. Радев, но ако това се случи, ще бъде грешка от страна на опонентите на БСП.

По повод реакцията на премиера за номинацията на ген. Радев, Корнелия Нинова каза, че реакцията му е объркана, Борисов е притеснен и няма аргументи. „Той е разколебан дали да се кандидатира за президент, защото кандидатурата на ген. Радев е причина за неговото видимо притеснение. Борисов не влиза в битки, в които не е сигурен че ще спечели”, категорична бе тя. Нинова каза също, че ГЕРБ нямат кандидат за президент и допусна, че те максимално дълго ще бавят своята номинация.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4104 |05.08.2016 Премиерът Борисов разговарял с Путин за енергийните проекти . 0| 5423 |03.08.2016 Институт ”Ив. Хаджийски”: Борисов отваря врата за коалиция с БСП? . 3| 4950 |03.08.2016 Първанов: Борисов е видимо притеснен от нас . 5| 19883 |03.08.2016 Ген. Стефанов: Борисов го е страх от армията и ген. Радев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads