Реклама / Ads
0| 23571 |09.08.2016 АКТУАЛНО

МВР да не крие, а да каже истината за „Малкия Багдад”

.
Центърът на София-Малкият Багдад
Знаете ли софийския квартал „Малкият Багдад” ? Не? Ама как, та той е в идеалния център на София, на метри от Министерски съвет, Президентство, Гранична полиция и Дирекция „Миграция” на МВР. До преди няколко години това беше районът около Женския пазар, сега е „Малкият Багдад”.
 
Всички магазини в района са с надписи на арабски, единствените думи на кирилица, които могат да се видят, са имената на улиците „Св.св. Кирил иМетодий”„Цар Симеон”„Поп Богомил” и тн. Засега.

Районът, който софиянци избягват умишлено, е нещо средно между гето и изпаднал краен квартал. Само панелки няма. Цените на имотите в района падат бързо, защото живеещите там се изнасят. След 19 ч вечер трудно може да се види българин да минава по бул„Мария Луиза” в отсечката от Лъвов мост до пресечката с „Цар Симеон”. В района е претъпкано с хостели и долнопробни хотели, в които пребивават докарваните там в багажници на коли и с бусовенелегални имигранти. Само млади мъже с раници на гърба. Наричани незнайно защо „бежанци”. Вечер край Лъвов мост се лее алкохол, пласират се наркотици, често имигрантите се бият помежду си-афганистанци срещу сирийци например, лее се кръв. 
Цяла нощ крясъци, побоища, убийства. Това е „Малкият Багдад”. В него заложници са възрастните хора, които живеят в старите кооперация на бул„Мария Луиза”, които просто няма къде да отидат.

Те са буквално в блокада и не смеят да излязат навън след смрачаване. Във входовете им пикаят цигани по потници, шофьори на таксита, които са задръстили спирката на трамваите на „Лъвов мост”, въпреки че е забранено. Вечер там има над 50 таксита, които чакат товар за Сърбия-нелегални имигранти.
Дали пък нещата не са чак толкова черни, а авторът преувеличава? Най-вероятно е така според столичната полиция. Тази сутрин по една телевизия шефът на охранителна полиция към СДВР Борислав Муеров каза, че всичко е наред там. И няма никакви проблеми.

Вече трета година МВР, незнайно защо, се държи като щраус в кризата с мигрантите и превръщането на центъра на София в клоака. Вместо да фризира фактите обаче нека каже истината за „Малкият Багдад”. А истината е ужасна. И това го знаят и изпитват на гърба си хората от района. Точно преди Лъвов мост има един хостел, в който тъпчат вечер над 100 имигранти в мизерни условия. Този хостел е първи в списъка при всяка пропагандна акция на МВР срещу нелегалните имигранти. Ами затворете го бе господа! Преди една година бяха приети промени в законите именно в този смисъл и наказанията за каналджийство, превозване и укриване на мигранти бяха увеличени. Дадоха се правомощия на полицията да конфискува и къщи и автомобили на каналджии. А подобни хостели, които на практика са депо за нелегални имигранти, има колкото си щете в района. Полицията само ги проверява и толкова.

Пак до Лъвов мост се намира заведението „Аквариум”. В него се тъпчат само имигранти, като местните жители твърдят, че се държи от афганистанци наркоразпространители. Именно в това заведение станаха последните кървави сблъсъци между мигранти с много ранени.
Нима полицията не знае какво става там? Или в съседната дюнерджийница, която според премиера Борисов ни пази от атентати, собственост на турски гражданин, изгонен от страната за трафик на хора. Там хранят докараните в багажници чужденци, а и полицията, твърдят местните жители. 
Дали пък няма корупция и сред униформените, които да си затварят очите за ставащото там?  Лъвов мост е точно в „Златния триъгълник” на три районни управления и през годините униформените идват предимно, за да събират рушвети, каза тази сутрин пред Би Ти Ви музикантът Петър Петков, който живее в района. 
Една година вече описвам циганските таксита, които не се занимават с друго освен с превоз на нелегални чужденци, от ДАИ се сетиха да ги проверяват едва сега. И то кампанийно. Дали пък и там нещо няма под масата, за да си затваря очите някой?
Това е истината за „Малкия Багдад”, но някои полицейски шефове не познават подопечния си район, който охраняват.

Стефан Ташев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4405 |13.06.2016 Плевнелиев: Безразличието към истината за комунистическия режим може да доведе до повторение на историята . 9| 6406 |06.06.2016 Истината на акад. Сендов: Тестът не е подходящ за децата . 0| 6216 |16.04.2016 Вежди Рашидов: Никога няма да излезе истината за КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads