Реклама / Ads
0| 6053 |09.08.2016 НОВИНИ

Фрогоко: Ген. Събев - обща кандидатура на РБ и ГЕРБ за президент?

.
Ген. Съби Събев
БЗНС е направил своя избор, като се обявява за обща кандидатура за президент между РБ и ГЕРБ, се посочва в позиция на Управителния съвет на съюза за предстоящите президентски избори, изразена от председателя на БЗНС Николай Ненчев на среща с представители на партията в Бургас.
 
Земеделците на министъра на отбраната вече номинираха за държавен глава генерал-майор от запаса Съби Събев, председател на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик”. От споменатата позиция не става ясно дали номинацията е оттеглена, пише Otbrana.com.

„Ние от БЗНС се обявяваме за десница във формат ЕНП, която да влезе единна в предстоящите президентски избори. БЗНС се обединява категорично в мнението си, че ако не се направи опит за консолидиране на десницата, съществува риск да отпаднем от голямото семейство на демократичните народи и да се окажем губерния или вилает на източните еднолични владетели“, се посочва още в позицията.

„Президентските избори през 2016 г. ще бъдат нещо много повече от политическо измерване на сила и влияние. Президентът не е просто балансьор, той е държавен глава, изразител на общественото мнение и гарант на посоката за развитие на страната. Омаловажаването на институцията, както и правомощията на президента, не е в услуга на демократичната общност”, смята Николай Ненчев.

 „Подходът на левицата, с който се опитва истерично да пробута на обществото евтиното патриотарство, дирижирано от чужди интереси, трябва да бъде разобличен. Отклоняването на България от Евроатлантическата общност е предателство. Предателството не ражда национални герои, то създава родоотстъпници. Свидетели сме на жестоки терористични актове и огромен миграционен натиск. Мирът вече не е само липса на гореща война. Опасността за националните интереси е свързана и с прокарването на чужди икономически и политически интереси. Затова президентът трябва да отхвърля всяка зависимост, която може да ни отнеме суверенитета и да ни лиши от възможността сами да градим пътя си на просперираща нация”, казва още лидерът на БЗНС и министър на отбраната.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4297 |09.08.2016 Фрогоко: 263% повече непридружени млади бежанци влезли в Германия . 1| 11810 |05.08.2016 ФРОГОКО: Обществените поръчки в Булгартрансгаз - игра с белязани карти . 0| 4421 |31.07.2016 Нинова: С АБВ ще се разберем за обща кандидатура за президент . 2| 6884 |27.07.2016 Буруджиева: Няма да има обща лява кандидатура за президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads