Реклама / Ads
0| 4692 |10.08.2016 НОВИНИ

Татяна Дончева: БСП продаде изборите на ГЕРБ

.
Татяна Дончева
БСП е ”продало” изборите на ГЕРБ, а генерал Румен Радев е кандидатура на оръжейния бизнес. Това заяви в интервю за Нова тв лидерът на Движение 21 Татяна Дончева. Тя обясни, че изборите са ”продаден мач” и БСП нямат никакво намерение да участват сериозно в президентската надпревара. В партията има сериозни противоречия, а членската маса е объркана.
 
"Ген. Радев е кандидатура на бизнес кръг, който трябва да уреди сметките на БСП в момента", каза Дончева, като поясни, че на по-късен етап ще посочи и имена. По думите ѝ генералът е номинация на АБВ и е странно, как кандидатурата му е издигната от организациите на БСП в Габровско, където хората имали "враждебно" отношение към военните. "В Габрово няма военна нагласа. Там военните са абсолютно чуждо тяло. Дори Михо Михов беше посрещнат враждебно. Сега изведнъж шефът на ВВС се появи номиниран в 4 общини, ръководени от Кирил Добрев", каза Дончева и поясни, че системата за "демократична номинация" в БСП е отдавна утвърдена и че всъщност кандидатурите се определят от "партийното ръководство на "Позитано". 

"Ръководството на БСП нищо ново не е научило и нищо старо не е забравило. В тези избори това е продаден мач на ГЕРБ", каза Дончева, според която с голяма вероятност Бойко Борисов ще бъде кандидатурата на ГЕРБ за президент. 

Дончева смята, че БСП е класическа лява партия, но всъщност представлява партия на милионери и пенсионери. В същото време ГЕРБ е "БКП-то на Тодор Живков", което има сплав на "милиционерска организация с бизнес лобита". "За да противодействате на тази хидра, трябва да започнете да обединявате фактори в ляво и дясно и да започнете да я прибирате или да ѝ отрежете главата. Само десния или левият сегмент не ви стига", обясни лидерът на Д21. По думите на Дончева държавата се управлява от шайка, по начин, който не е познат за последните 25 години. "Винаги е имало територия на опозицията, където тя е живеела нормално. Сега всеки бизнес, който е идентифициран различен от ГЕРБ, е смазван до фалит. Назначаването дори на чистачките е свързано с връзки в ГЕРБ. Там се заплашва за някакви позиции, заплашват се със съдебна репресия, с милиционерска, с данъчна. Хората се чувстват притеснени да се афишират. Аз никога не съм крила, че мутрите и мафията трябва да бъдат изритани. Но да сте забелязани многолюдност около мен? Защо, защото хората предпочитат да псуват, отколкото да се заявят. Те не могат да е позволят тази свобода", каза още Дончева.Тя обясни, че ще обяви дали ще се кандидатира за президент "когато му дойде времето" и изключи всякакви разговори с БСП на тази тема. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4362 |04.08.2016 Оръжия за 1,2 млрд. евро от Балканите продадени в Близкия Изток . 2| 5226 |25.07.2016 Дончева: Турция може да влезе за часове у нас, смешно е да пращаш 200 човека на границата . 0| 4127 |11.07.2016 И. Хиновски: Губим половин милиард евро, ако продадем оборудването за АЕЦ ”Белене” . 0| 3932 |22.06.2016 Издирваното 3-годишно момче може да е продадено?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads