Реклама / Ads
4| 4276 |10.08.2016 НОВИНИ

БСП внесе искане за извънредно заседание на парламента

.
ПГ на ”БСП лява България” внесе днес искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание от председателя на парламента Цецка Цачева. Това съобщи на пресконференция председателят на Групата и на БСП Корнелия Нинова.
 
От левицата предлагат три точки в дневния ред на извънредното заседание - отмяна на забраната за строителството на АЕЦ "Белене", отмяна на санкциите за Русия и отмяна на забранителния списък за пътуване на руски граждани.

Какви преговори водиш с руската страна, когато имаш решение на правителство и парламент не само за спиране на проектите, но и за изграждане на парогазова централа, коментира Нинова. Сега е моментът да се види дали наистина управляващите имат намерения да възстановят диалога и взаимоотношенията с Русия и да дадат тези правни гаранции, които са необходими за възстановяване на разговора, или просто имитират нещата заради президентската кампания и печеленето на доверието на българите, добави тя.

Премиерът Бойко Борисов направи голям политически гаф и беше разобличен от руска страна за това, коментира Корнелия Нинова. Тя посочи, че след разговора с руския президент Владимир Путин премиерът е обявил, че започва работа по възстановяване на енергийните проекти. Нинова добави, че вчера президентът на Руската федерация е заявил, че вижда желанието на българската страна да се върне към "Южен поток", но намеренията не стигат, трябват железобетонни гаранции с правен характер, а такива няма.

По думите на Нинова, руската страна дипломатично е препратила въпроса към работни групи и междуправителствена комисия, която ще се състои догодина, но в същото време има голяма възможност "Турски поток" да тръгне и отново да заобиколи България. "Защо му трябваше на г-н Борисов това изхвърляне след разговора с руския президент? Защото започна президентската си кампания в България и защото иска да убеди българите, че сменя курса във външната политика в посока Русия, за да спечели доверието им, но този ход беше разобличен от руската страна", каза лидерът на БСП.

Тя отбеляза, че председателят на парламента вече има писмо за свикване на извънредно заседание и чакат реакция. Нинова посочи, че Народното събрание може да се свиква извънредно по инициатива на председателя. Ако Цачева не го свика, ще съберем необходимия брой подписи за това, добави тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3782 |09.08.2016 Продължава извънредното положение в Скопие . 1| 4300 |04.08.2016 Дончев: Може да се мисли да няма избори в страните с извънредно положение . 0| 5014 |22.07.2016 Жертвите в Мюнхен са вече осем, обявиха извънредно положение . 0| 4230 |21.07.2016 Първа жертва на извънредното положение в Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads